Nyári csendelvonulás
nemes
belső csendben

Máriahalom, Biofalu
2024. június 28-30.

Téma: Megtisztulás

Idén 10 éves az Útközben Jóga! Ez az elvonulás A 67. táborunk.

Negyedik alkalommal szervezünk csendelvonulást Máriahalmon. Töltsd velünk a hétvégét, ahol a legtöbbet adhatod magadnak, mégpedig gyakorolhatod a nemes csendet, a maunát. Az elvonuláson visszavonjuk a figyelmünket önmagunkra, nem beszélgetünk egymással, a külvilággal.

Képes vagy eltölteni egy hétvégét teljes csendben?
Minél hangosabb vagy, annál messzebbre távolodsz önmagadtól. Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor azt érzi telítődött. Túl nagy a zaj.
Ekkor böjtölni kell, egy beszéd böjtöt érdemes beiktatni, a kommunikációt, az ingereket, az élményeket a nullára csökkenteni, annak érdekében, hogy le tudj lassulni.
A tudat olyan, mint egy majom a fán, ugrál ágról ágra, megállás nélkül gyártja, sokszor összefüggéstelenül, a gondolatok hálóját.
A jóga, a meditációs technikák segítenek leállítani a kattogást és megtalálni a belső csendet. Azt a belső csendet, amikor összeér tér és idő és te ezekkel eggyé válsz. Amikor megszűnik a kint meg a bent. Amikor már a lélegzeted sem hallod. Amikor az érzékek kapuja bezárul. Az ászana előkészíti, hogy ülni tudj ebben a csendben. A jóga az egy helyben levés. Egy helyben lenni, hogy meg tudd hallani a saját hangod, hogy visszatalálj önmagadhoz.

Ha úgy érzed, eltévedtél, szeretnél elcsendesedni, túlzottan összegabalyodtak benned az érzelmek és gondolatok, ha azt érzed, kiégtél, elfáradtál, ki vagy merülve, túl sok volt
a történés, akkor itt a helyed, várunk gyakorlatorientált elvonulásunkon.
Az elvonulás végén egy rituálé keretében elégetjük mindazt, amit addig nem tudtunk kimondani, de a gyakorlás által felszínre jött és engedjük, hogy a füst elvigye oda, ahova kell és meghallja az, akinek kell.

Program

99% gyakorlat, 1% elmélet

Péntek

13:00 érkezés
14:00 nyitókör, ismerkedés, a hétvége programjának átbeszélése
16:00 hatha jóga
17:30 pránajáma – nadhi sodhana
18:00 vacsora
18:30 sétáló meditáció
19:00 meditáció
20:00 mantrarecitáció
21:00 pihenő – teljes mauna

Szombat

06:30 hatha flow jógaóra
08:00 meditáció
09:00 reggeli
10:00 jóganidra
10:30 Bhagavad gíta felolvasás
11:30 pránajáma
12:30 ebéd, utána pihenő
15:00 sétáló meditáció
16:00 hatha jóga
17:30 pránajáma
18:00 vacsora
18:30 sétáló meditáció
19:00 meditáció
20:00 szútrarecitáció
21:00 pihenő – teljes mauna

Vasárnap

06:30 hatha flow
08:00 meditáció
09:00 reggeli
10:00 jóganidra
10:30 Jógaszútra felolvasás
11:30 pránajáma
12:30 zárókör

jóga, sétálómeditáció, pránajáma, mantra, szútra, gíta, jóganidra, ülő meditáció

Oktató

Brávácz Alexandra
Hatha jóga és Vinyasa Flow oktató, Női jóga oktató, gyerekjóga oktató, gerincterápiás jógaoktató, Az Útközben jóga jógastúdió alapítója és vezetője, a közösség megteremtője, jógatáborok szervezője és tanítója. Mesteroktató.
A jógával először a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán találkoztam, ahova vallásbölcselet-filozófia szakra jártam. Ha onnan visszatekintek, úgy tűnik, mintha eredetileg teljesen másfelé indultam volna el. Pedig nem.
Berlinben nőttem fel, aztán Budapestre költözve jött az ELTE és a német szak, végül közgazdász lettem. Kalandos életem volt, egy Karib-tengeri szigeten, Dominikán, mint búvároktató dolgoztam.
Az életem mindig erről szólt, újra inspirálódni, új utakat keresni. Megtanultam mindig újrakezdeni. Új városok, új országok, új emberek. Folyamatosan kerestem valamit, nyugalmat nem lelve mentem és kutattam. Ennyi keresés után csak még több kérdésem lett és konkrét válaszok helyett jött az életembe a jóga. 20 éve gyakorolom, lassan 12 éve tanítom is ezt a hagyományt.
Részvételi díj: 75.000,- Ft

Tartalmazza a szállást és az ellátást, továbbá a foglalkozások díját.

Szállás: Máriahalom, Biofalu (Budapesthez nagyon közel, 40 km-re), 2-3 fős szobákban
Ellátás: vegán reggeli, ebéd, vacsora, melyet Nóri készít el nekünk továbbá finom teák, melyek segítik az elmélyedést, a méregtelenítést.
Telekocsikat szervezünk, mint mindig, ezért, kérlek, jelezd nekünk az űrlapon, ha fuvarra lenne szükséged.