2022. november 18-20.​

Csendtábor

Erdőbénye / Zemplén

3 nap, 2 éjszaka
Magita Hotel*** - Erdőbénye
Reggeli és vacsora

Téma: Elengedés

Hazánk északkeleti „sarkán”, a majdnem Budapest területű Zemplén-hegységen alig néhány út vezet csak át. Nem meglepő, hogy ez az egyik olyan hegységünk, ahová nagyon kevesen jutnak el. A nagyvárosoktól messze fekvő Zemplén ezért is igazi kuriózum. Egybefüggő erdőségek, sziklakilátók és az ország legszebb várai találhatóak itt.

A háromnapos, elmélyült gyakorlás lehetővé teszi, hogy elkezdj dolgozni az elengedésen. Megértsd, hogy tualjdonképpen csak azt nehéz elengedni, ami igazából sosem volt teljesen a tiéd. A beteljesületlenség a nehéz. Ez nem azt jelenti, hogy a gyász könnyebb, de megvannak a stációi, és ezeket tudatosítjuk annak érdekében, hogy el tudjuk fogadni azt, ami történt és rálépjünk az elengedés ösvényére.

Látnivalók

Program

Péntek, november 18.

Citta vrtti nirodhah – érkezz meg!

A nap célja, hogy ráhangolódj és felkészülj az önvizsgálatra. Tudatosítsd, hogy miért érkeztél, mik a céljaid, mi az, amin szeretnél dolgozni, vagy mire kívánsz tudatosabban rátekinteni. Ismerd meg a többieket, figyeld meg mi a közös bennetek. Közösen tesszük meg a kezdő lépéseket.

 

14.30 óráig érkezés, szállás elfoglalása
15.00 Jógaóra – ismerkedés
17.00 Vacsora
19.00 Meditáció
20:00 Kérdezz, felelek!

Szombat, november 19.

Abhjasa

Az aktív minőség megfigyelése, megértése, megélése. A megragadás megtanulása: mibe érdemes energiát tenni, belekezdeni, mihez hozzáfogni, miben kell kitartónak lenni, mit  érdemes megtartani, mihez ragaszkodni, mit vállalni, milyen értékek mentén élni. Mi az, amiben aktív lehetsz, mi az, ami valóban értékes és építő jellegű. Ezt személyekre is tudod vonatkoztatni, megnézheted, kik azok, akik támogatnak az életedben és kik azok, akik lehúznak. Megkezdődik a tényleges önvizsgálat.


7:00 Vinyasa Flow és pránajáma
9.00 Reggeli
10.00 Kirándulás a környéken, csendgyakorlat, sétáló meditáció 
13:00 Az elengedés – jógafilozófia 1.
14.00 Ebéd – Főétkezés
16.00 Szofitt Zsófival – Egerben
18:00 Könnyű vacsora (egy saláta vagy egy leves)
19:00 Esti/éjszakai fürdőzés  a termálfürdőben – pratjahára – érzékek megfigyelése gyakorlat és dhárana – koncentrációs gyakorlat
22:00 Meditáció a vízben

 

Vasárnapnovember 20.

Vairagja

A passzív minőség megfigyelése, megértése, megélése. Az elengedés művészete. Ami, vagy aki visszafog és korlátoz az életedben,vagy amihez/akihez nem érdemes ragaszkodni, amit vagy akit engedni kell. Milyen technikát alkalmazz az életed megértésére. Az elfogadás, mint az elengedés előszobája. Elmélyülés, csendes és meditatív foglalkozások, gyakorlások, az előző nap aktivitásának egyensúlyozása. Vedd számba, mi vagy ki hátráltat, mi az, ami beleragaszt a múltba, láss tisztán és engedd el!

 

7:00 Vinyasa Flow és pránajáma
9.00 Reggeli
10.00 Az elengedés – jógafilozófia 2.
11:00 Lezárás – csoportos és egyéni gyakorlatok
12:00 Spiráljárás – engedd el!

 

Megérkezel az utolsó gyakorlathoz. Miután megvizsgáltad, mihez vagy kihez érdemes a jövőben ragaszkodnod és mi vagy ki az, amit vagy akit viszont el kell engedned, itt az idő, hogy gyakorold, hogyan tudod ezt ténylegesen megtenni. Ebben lesznek ma segítségedre a jóga eszközei. Egy lecsendesült, világos, háborítatlan tudattal vagyunk benne bátran a mély és csodálatos őszben. A jelenedben.

 

A tábor kb. 13 órakor fejeződik be, aki szeretne mégegyszer fürdőzhet a termálban vagy kérhet masszázst.

Oktatók: Nagy József, Szűts Márton, Szifitt Zsófi, Brávácz Alexandra

Részvételi díj: 64. 000,- Ft
(plusz IFA 100 Ft/fő/éj)

Az ár tartalmazza a szállást, a reggelit és a vacsorát, a gyakorlati és az elméleti foglalkozásokat, matrac és egyéb eszközhasználatot. Az utazási költséget az ár nem tartalmazza.
Utazás: egyénileg vonattal vagy autóval, telekocsik megszervezését segítjük.

A regisztrációt 40% előleggel tudod véglegesíteni, melyet az űrlapon megadott bankszámlára tudsz utalni.

Gyakran ismételt kérdések

Meddig jelentkezhetek? + -

Jelentkezni mindig addig lehet, amíg van hely. Ha már nincs hely, akkor ezt az eseménynél feltüntetjük.

Telekocsi? + -

Az utazás általában egyénileg történik, de telekocsik szervezését segítjük, összekötjük a sofőröket az utasokkal, így a költségek megoszlanak. A beosztás az út előtt 10 nappal történik a beosztás.

Milyen a szálláshely és az ellátás? + -

Általában 2-3-4 fős szobákban. Gyakran egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség vagy csak felárral. Hogy kivel leszel egy szobában az utazás előtt kiderül, eddig mindig jól sikerült beosztanunk a jógikat. Az ellátás vegetáriánus, vegán étkezést, vagy diétákat, allergiákat bizonyos fokig figyelembe tudjuk venni, ha előre megosztod velünk a kérésedet.

Milyen fizetési módok közül választhatok? + -
  1. Egy összegben a jelentkezési díjat, vagy az előleget készpénzben átadom Brávácz Alexandrának a jelentkezés után 48 órán belül (az óráim alkalmával tudunk találkozni a jógastúdióban)

    vagy

  2. átutalással fizetek – az első részt a jelentkezés után átutalom a szervező számlájára 48 órán belül és a második részt helyben fizetem a táborban az oktatónak készpénzben.

Brávácz Alexandra, Erste Bank: 11600006-00000000-75118707

Mi történik, ha meggondolod magad? + -

A jelentkezési lap kitöltésével tudomásul veszem, hogy 2 héttel az utazás előtt a jelentkezést már nem áll módomban törölni, ha bármilyen okból mégis lemondom (akár esetleges lebetegedés, bármilyen egyéb vis major miatt) a részvételi díj egészét kifizetem. Ha jelentkezik még az utolsó két hétben valaki a helyemre, akkor visszakapom az összeget vagy egy legközelebbi út árába kérem beszámítani.

Mit tartalmaz a részvételi díj? + -

A részvételi díj tartalmáról olvashatsz az út leírásánál. Ha nem szerepel erre vonatkozóan külön információ, akkor általánosságban az ár tartalmazza a szállást és az ellátást (általában félpanziót) és a jógafoglalkozásokat.
Fontos! A részvételi díj nem tartalmazza az utazási költséget.

További jógatáborok

Útközben Jóga Óbuda jógastúdió és meditációs központ