2022. július 29- augusztus 1.

Nyári Hold
női jógatábor

Salföld és Szentbékkálla

4 nap, 3 éjszaka
1,2,3 fős szobákban
Napi három étkezés

Téma: Nyitottság

Ebben a táborban használjuk a fogyó hold erejét, tartunk az újhold felé. Mélyebb önismeretre teszünk szert.

​Megismerjük ciklusunkat, nőiségünket, beavatást kapunk az ajurvéda rejtelmeibe. Segítségül hívjuk a női istenségeket, archetípusokat. Szellemi átalakulás, változás és a nehézségek gyors megoldása – átformálás, befelé fordulás, megújulás a két nővér: a jóga és az ajurvéda gyakorlataival és elméletével.

A táborban velünk lesz Horváth Katica, masszőr, hozzá be tudok jelentkezni előre, a szabad ég alatt masszíroz meg ha szeretnéd.

Megihletett minket a hely szelleme és a neve, ezért Káli istennő erejét elevenítjük meg a tábor alkalmával. Jung szerint Káli a férfiben élő női lélek megtestesítője. Káli felel az átalakulásért (részletes leírást a végén olvashatsz).

Táborunkban mélyebb tapasztalások várhatóak önmagunkról, saját természetünkről a jóga segítségével. A hétköznapinál nagyobb intenzitással hangolódunk magunkra és szabadulunk meg a minket korlátozó energiáktól. Célunk, hogy egy erőteljes lépést tehess velünk előre a szabadságodhoz vezető úton.

Áttekintés

Program

Péntek, július 29.

A nap témája: természet – a női egyensúly

14:00-ig érkezés, szobák elfoglalása
15:00 Ismerkedés, eligazítás
16:00 A jóga filozófiája 1. – A világban lévő egyensúly, a bennünk lévő férfi (aktív) és női (passzív) energiák megnyilvánulása – mi a különbség a két minőség között, milyen kibillentség jellemzi a korunkat, hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt
17:00 Farkas-Boross Zita: Hormonegyensúly
19:00 Könnyű vacsora
20:00 Újhold gyakorlat a Balatonban
Mauna

Szombat, július 30.

A nap témája: szív – szeretet

07:00 Meditáció
07:30 Vinyasa Flow – dinamikus jógaóra
09:00 Reggeli
10:30 SUP jóga, fürdőzés vagy kirándulás
13:00 Ebéd
16:00 Jóga és finom energetika – a szívcsakra, önmagunk és mások szeretete, az együttérzés kifejlesztése, a feltétel nélküli szeretet a mindennapokban, a gondoskodó nő
17:00 Hold-kör jógagyakorlás
19:00 Könnyű vacsora
20:00 A nap tapasztalatainak megosztása, kérdezz-felelek
Mauna

Vasárnap, július 31.

A nap témája: elengedés – szakralitá

07:00 Meditáció
07:30 Vinyasa Flow – dinamikus jógaóra
09:00 Reggeli
11:00 Sétáló meditáció – csendgyakorlat
12:00 Nők és istennők – archetípusok 1.
13:00 Ebéd
15:00 Jóga és finom energetika – a szakrális csakra – az elengedés művészete
16:00 Hormontanácsadás
17:00 Női jógaóra
19:00 Könnyű vacsora
20:00 A nap tapasztalatainak megosztása, kérdezz-felelek
Mauna

Hétfő, autusztus 1.

A nap témája: befogadás – nyitottság

06:30 Hold Meditáció
07:00 Holdüdvözlet
08:30 Reggeli utána összepakolás
09:30 Jógafilozófia – befogadás
Női minőségek, szerepek, akadályok és lehetőségek, a nő teremtő aspektusa
10:30 Lezáró rituálék
Kb. 12-kor végzünk.

Oktatók: Brávácz Alexandra, Fekete Zsófi, Frakas-Boross Zita hormontanácsadó, Ananda Zen&Vital

Káli istennő Siva felesége, Parvati egyik legerősebb megnyilvánulási formája. A halál és az újjászületés istennője. Mint ahogy Siva Káli is úgy érvényesül, hogy elpusztítja azt, ami van, ami akadályoz minket az úton és segít újrafogalmazni a változást. A hinduk szerint csak pusztulás útján tud létrejönni valami új.
Neve a szanszkrit kal szóból ered, amely időt jelent, használják „az idő legyőzője” értelemben is. A szó feketét is jelent, ezért sokszor feketével ábrázolják, ő az, akiben minden név és forma feloldódik. Egyszerre látja a múltat, a jelent és a jövőt. “Az istennő ábrázolásain megjelenő színek a teremtésben működő három alapminőséget, az úgynevezett gúnákat fejezik ki, melyek különböző arányú kombinációi alkotják a különféle jelenségeket. Fehér foga a szattvát, a világosság, tisztaság és könnyűség minőségét képviseli; kilógó vörös nyelve a radzsaszt, vagyis a mozgást, szenvedélyt, dinamizmust, energiát; fekete teste pedig a tamaszt, a homályt, tehetetlenséget és testiséget.”
Pressing Lajos
Részvételi díj: 65. 000,- Ft
(plusz IFA 100 Ft/fő/éj)

Az ár tartalmazza a szállást, napi három étkezést (reggeli, ebéd, könnyű vacsora), a gyakorlati és az elméleti foglalkozásokat, matrac és egyéb eszközhasználatot. A vendégházban lévő gyakorlóteremben tartjuk az órákat, de szabadtéri jógázásra is lesz lehetőség.

​Kérjük, hozz magaddal egy bő (pörgős:) szoknyát és egy ruhát a táborba.

A két vendégház befogadóképessége korlátozott, ezért érdemes minél előbb befoglalni a helyed. Ha megtelik a ház, sátorral is lehet jönni. Az utazási költséget az ár nem tartalmazza. Utazás: egyénileg vonattal vagy autóval, telekocsik megszervezését segítjük.

A regisztrációt 40% előleggel tudod véglegesíteni, melyet az űrlapon megadott bankszámlára tudsz utalni.

Masszázs

A táborban velünk lesz Horváth Katica masszőr, akinél lehet majd foglalni, akár előzetesen is: hkatoca91@gmail.com

Árak
15 perc 2.250,- Ft
20 perc 3.000,- Ft
30 perc 4.500,- Ft
40 perc 6.000,- Ft
50 perc 7.500,- Ft
60 perc 9.000,- Ft
70 perc 10.500,- Ft
80 perc 12.000,- Ft
90 perc 13.500,- Ft

Gyakran ismételt kérdések

Meddig jelentkezhetek? + -

Jelentkezni mindig addig lehet, amíg van hely. Ha már nincs hely, akkor ezt az eseménynél feltüntetjük.

Telekocsi? + -

Az utazás általában egyénileg történik, de telekocsik szervezését segítjük, összekötjük a sofőröket az utasokkal, így a költségek megoszlanak. A beosztás az út előtt 10 nappal történik a beosztás.

Milyen a szálláshely és az ellátás? + -

Általában 2-3-4 fős szobákban. Gyakran egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség vagy csak felárral. Hogy kivel leszel egy szobában az utazás előtt kiderül, eddig mindig jól sikerült beosztanunk a jógikat. Az ellátás vegetáriánus, vegán étkezést, vagy diétákat, allergiákat bizonyos fokig figyelembe tudjuk venni, ha előre megosztod velünk a kérésedet.

Milyen fizetési módok közül választhatok? + -
  1. Egy összegben a jelentkezési díjat vagy az előleget készpénzben átadom Brávácz Alexandrának a jelentkezés után 48 órán belül (az óráim alkalmával tudunk találkozni a jógastúdióban)

    vagy

  2. átutalással fizetek, az első részt a jelentkezés után átutalom a szervező, Adform Bt. számlájára 48 órán belül és a második részt helyben fizetem a táborban az oktatónak készpénzben.

Számlaszám:
Adform Bt. 11101909-21498662-35000008 CIB Bank

Mi történik, ha meggondolod magad? + -

A jelentkezési lap kitöltésével tudomásul veszem, hogy 2 héttel az utazás előtt a jelentkezést már nem áll módomban törölni, ha bármilyen okból mégis lemondom (akár esetleges lebetegedés, bármilyen egyéb vis major miatt) a részvételi díj egészét kifizetem. Ha jelentkezik még az utolsó két hétben valaki a helyemre, akkor visszakapom az összeget vagy egy legközelebbi út árába kérem beszámítani.

Mit tartalmaz a részvételi díj? + -

A részvételi díj tartalmáról olvashatsz az út leírásánál. Ha nem szerepel erre vonatkozóan külön információ, akkor általánosságban az ár tartalmazza a szállást és az ellátást (általában félpanziót) és a jógafoglalkozásokat.
Fontos! A részvételi díj nem tartalmazza az utazási költséget.

További jógatáborok

Útközben Jóga Óbuda jógastúdió és meditációs központ