Nyári jógatábor
Káli medence, Szentbékkálla

2024. július 19-22.

Téma: Önazonosság

Hazai nyári jógatáboraink helyszínei nem lehetnek máshol, mint a csodálatos Balatonfelvidéken. Hetedik éve táborozunk itt. Szellemi átalakulás, változás és a nehézségek gyors megoldása – átformálás, feltöltődés, megújulás a jóga gyakorlataival és elméletével. Kirándulás, Balaton és jóga. Önvizsgálatot tartunk, megfigyeljük magunkat és a környezetünket és tisztázzuk magunkat céljainkat.

Megihletett minket a hely szelleme és a neve, ezért Káli istennő erejét elevenítjük meg a tábor alkalmával. Jung szerint Káli a férfiben élő női lélek megtestesítője. Káli felel az átalakulásért (részletes leírást a végén olvashatsz).

Táborunkban mélyebb tapasztalások várhatóak önmagunkról, saját természetünkről a jóga segítségével. A hétköznapinál nagyobb intenzitással hangolódunk magunkra és szabadulunk meg a minket korlátozó energiáktól. Célunk, hogy egy erőteljes lépést tehess velünk előre a szabadságodhoz vezető úton.

Programok

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Oktató

Brávácz Alexandra
Hatha jóga és Vinyasa Flow oktató, Női jóga oktató, gyerekjóga oktató, gerincterápiás jógaoktató, Az Útközben jóga jógastúdió alapítója és vezetője, a közösség megteremtője, jógatáborok szervezője és tanítója. Mesteroktató.

A jógával először a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán találkoztam, ahova vallásbölcselet-filozófia szakra jártam. Ha onnan visszatekintek, úgy tűnik, mintha eredetileg teljesen másfelé indultam volna el. Pedig nem.

Berlinben nőttem fel, aztán Budapestre költözve jött az ELTE és a német szak, végül közgazdász lettem. Kalandos életem volt, egy Karib-tengeri szigeten, Dominikán, mint búvároktató dolgoztam.

Az életem mindig erről szólt, újra inspirálódni, új utakat keresni. Megtanultam mindig újrakezdeni. Új városok, új országok, új emberek. Folyamatosan kerestem valamit, nyugalmat nem lelve mentem és kutattam. Ennyi keresés után csak még több kérdésem lett és konkrét válaszok helyett jött az életembe a jóga. 20 éve gyakorolom, lassan 12 éve tanítom is ezt a hagyományt.

 

Vendégoktató

Dr. Preisz Éva Eszter
Pszichiáter
Sokan vannak, akik tartanak attól, hogy lelki segítséget kérjenek. Ön valószínűleg másként gondolkodik – és eddigi pályafutásom tapasztalatai alapján igaza van. Lelki gondokkal lehet ugyan együttélni hosszabb-rövidebb ideig – de azt gondolom, nem érdemes. Ma már hatékonyan lehet segíteni a pszichés problémákon, és ezáltal az ember életminősége nagyságrendekkel javul. Szeretni és értékelni kell magunkat annyira, hogy éljünk a segítség lehetőségével.
Én személy szerint analitikusan orientált, rövid, dinamikus pszichoterápiára specializálódtam, de szükség, illetve igény esetén egyéb módszereket és megközelítéseket is alkalmazok a munkám során. Az említett terápiás módszer azt jelenti, hogy a problémák okát nem csak a jelenben keressük a pácienssel. A múltról, az elfeledettnek vélt, vagy esetleg nagyon is fájó emlékekkel bíró gyerekkorról, fiatalkorról is sokat beszélünk akkor, ha a probléma gyökerei valószínűleg oda vezethetőek vissza.
Bőlcs hozzáállás a páciensre nemcsak mint egyénre, hanem mint környezetének szerves résztvevőjére tekinteni, hiszen a problémák sokszor a családi – rokoni – szociális kapcsolatok nehézségeiből adódnak, és érdemes ezen kapcsolatrendszerek megértésén és elrendezésén keresztül keresni a gyógyulás útját.

Masszázs

A táborban velünk lesz Horváth Katica masszőr, akinél lehet majd foglalni, akár előzetesen is: hkatoca91@gmail.com

50 perc 9500 Ft (25 p 5000 Ft és 80 p 13000 Ft)

Kinek ajánljuk a tábort?

 • aki szeretne elmélyülten és intenzíven gyakorolni
 • akit érdekel a jóga elmélete is
 • aki szeretne hasonló érdeklődésű emberekkel tartalmas időt eltölteni, esetleg új barátságokra lelni
 • aki régóta nem tud lezárni valamit, de szeretne végre pontot tenni a dolog végére
 • aki szeretné az elengedést megtanulni, ha elengeded a régit, megjelenik valami új, igaz ez párkapcsolatra, munkára, negatív érzelmekre, ártó gondolatokra
 • aki elégedetlen élete valamely területével és szeretne változtatni
 • aki szeretne egy vagy több dolgot átformálni az életükben
 • aki szeretne végre elmozdulni, kimozdulni és az új utat és az egyensúlyt könnyen megtalálni
 • ha kezdő vagy még nem gyakorolsz, de szeretnéd kipróbálni a jógát
 • ha haladó vagy és régóta gyakorolsz, de úgy érzed elakadtál vagy nem történik változás
 • vagy ha úgy érzed jól haladsz az úton, tetszik a helyszín és szívesen töltenél néhány napot velünk

Kālī

Káli istennő Siva felesége, Parvati egyik legerősebb megnyilvánulási formája. A halál és az újjászületés istennője. Mint ahogy Siva Káli is úgy érvényesül, hogy elpusztítja azt, ami van, ami akadályoz minket az úton és segít újrafogalmazni a változást. A hinduk szerint csak pusztulás útján tud létrejönni valami új. Neve a szanszkrit kal szóból ered, amely időt jelent, használják „az idő legyőzője” értelemben is. A szó feketét is jelent, ezért sokszor feketével ábrázolják, ő az, akiben minden név és forma feloldódik. Egyszerre látja a múltat, a jelent és a jövőt. “Az istennő ábrázolásain megjelenő színek a teremtésben működő három alapminőséget, az úgynevezett gúnákat fejezik ki, melyek különböző arányú kombinációi alkotják a különféle jelenségeket. Fehér foga a szattvát, a világosság, tisztaság és könnyűség minőségét képviseli; kilógó vörös nyelve a radzsaszt, vagyis a mozgást, szenvedélyt, dinamizmust, energiát; fekete teste pedig a tamaszt, a homályt, tehetetlenséget és testiséget.” Pressing Lajos

Gyakran ismételt kérdések

Meddig jelentkezhetek? + -

Jelentkezni mindig addig lehet, amíg van hely. Ha már nincs hely, akkor ezt az eseménynél feltüntetjük.

Telekocsi? + -

Az utazás általában egyénileg történik, de telekocsik szervezését segítjük, összekötjük a sofőröket az utasokkal, így a költségek megoszlanak. A beosztás az út előtt 10 nappal történik.

Milyen a szálláshely és az ellátás? + -

1,2,3 fős szobákban, A Káli vendégházban. Gyakran egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség vagy csak felárral. Hogy kivel leszel egy szobában az utazás előtt kiderül, eddig mindig jól sikerült beosztanunk a jógikat. Az ellátás vegetáriánus, vegán étkezést, vagy diétákat, allergiákat bizonyos fokig figyelembe tudjuk venni, ha előre megosztod velünk a kérésedet.

Mi történik, ha meggondolod magad? + -

A jelentkezési lap kitöltésével tudomásul veszem, hogy 2 héttel az utazás előtt a jelentkezést már nem áll módomban törölni, ha bármilyen okból mégis lemondom (akár esetleges lebetegedés, bármilyen egyéb vis major miatt) a részvételi díj egészét kifizetem. Ha jelentkezik még az utolsó két hétben valaki a helyemre, akkor visszakapom az összeget vagy egy legközelebbi út árába kérem beszámítani.

Áttekintés és jelentkezés

Részvételi díj: 95 000 Ft /fő (plusz IFA 100 Ft/fő/éj)

Az ár tartalmazza a szállást, napi három étkezést (reggeli, ebéd, könnyű vacsora), a gyakorlati és az elméleti foglalkozásokat, matrac és egyéb eszközhasználatot. Az utazási költséget az ár nem tartalmazza.

Időpont: 2024. július 19-22.

Helyszín: Balatonfelvidék, Szentbékkálla

Időtartam: 4 nap, 3 éjszaka

Szállás: 1, 2, 3 fős szobákban, a Káli vendégházban

Étkezés: Kérjük, a jelentkezési lapon jelöld meg, ha valamilyen érzékenységed van, valamit nem ehetsz (allergia, glutén, vegán, tej stb.)

Utazás: telekocsik megszervezését segítjük, aki nem jön autóval, be tud majd ülni utasként valaki mellé és akkor a költségek megoszlanak, lehet sofőrnek is jelentkezni