Őszi HOLD-kör Női jógatábor
Őrség/Szalafő

2023. október 6-8.

Téma: A női belső erő

Az Őrségbe már hazajár az Útközben jóga, a Múltidéző porta negyedik alkalommal fogadja az önmaguk megismerésére vágyó törekvőket, most ezen alkalommal a nőket.

A Telihold utáni hétvégét elmélyült jógázással, meditációval töltheted, meghitt, támogató női körben. A témánk a nőben rejtőző belső erő, az önazonos nő megtalálása, a finom, tápláló, lágy, türelmes, odaadó, gondoskodó, feminin energia felébresztése.

Tarts velünk, ha három napra kiszakadnál a rohanó hétköznapokból és önismerettel foglalkoznál egy táborban női körben, ahol a múltat ugyan megidézzük, de pusztán azért, hogy rájöjjünk arra, merre vegyük az irányt a jövőben. Hogyan tudjunk mint nő kibontakozni, ez a fő fókuszpontunk ebben a táborban.

 

A jóga segítségével válaszokat kaphatunk arra, hogy miként képes a karma alakítani a szokásokon keresztül az életünket. Szembenézhetsz azzal, aki eddig voltál, döntéseiddel, rálátsz, hogy hol tartasz most és merre mennél tovább, így megteheted az első lépést a változásra.
A Hold a Rák jegyben az anyai minőséget hozza elő belőlünk ezekben a napokban, ezért ha családra, anyaságra, gyermekekre, szerető és támogató párkapcsolatra vágysz, vagy meglévő családod harmonikusabb együttlétén dolgoznál magadban, az anyaságot vizsgálgatnád, várunk szeretettel. Az anyaság a belső stabilitás, akár van gyereked, akár nincs, a gyökércsakra. Amikor kint bizonytalanság, káosz van, még fontosabb megteremteni a benső rendet. A női szerepeket, a nő helyét az életben a különböző életszakaszok szerint tekintjük át. Jó idő esetén kint gyakorolunk a szabadban. Segítünk háziasszonyunknak pl. kemencésfa összekészítése, háziállatok részére zöldtakarmány kaszálás, szénagyűjtés, konyhakert és virágoskert ápolása, napi virágöntözés. Korongozásra is elmegyünk a helyi fazekasnőhöz.

 

A Porta az Őrségi Nemzeti Park területén, a történelmi Őrség legarchaikusabban fennmaradt falujában, Szalafőn, annak is teljesen különálló részén, Papszer-pusztán található. Gyógynövényismereti túrára megyünk, háziasszonyunk pedig beavat az őrségi konyha világába, akivel utolsónap közösen is főzünk a helyi kemencében. Házi finomságok, tökmagolaj, lekvárok, szörpök vásárolhatók helyben. Az őrségi konyha kincsei címmel a Porta házigazdája által megjelentetett könyvből ismerkedhetünk a tájegység gasztronómiájával. Ellátásunkat azonban, mint mindig a csodálatos Kassai Nóri szakács biztosítja.

Oktató

Brávácz Alexandra
Hatha jóga és Vinyasa Flow oktató, Női jóga oktató, gyerekjóga oktató, gerincterápiás jógaoktató, Az Útközben jóga jógastúdió alapítója és vezetője, a közösség megteremtője, jógatáborok szervezője és tanítója. Mesteroktató.
A jógával először a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán találkoztam, ahova vallásbölcselet-filozófia szakra jártam. Ha onnan visszatekintek, úgy tűnik, mintha eredetileg teljesen másfelé indultam volna el. Pedig nem.
Berlinben nőttem fel, aztán Budapestre költözve jött az ELTE és a német szak, végül közgazdász lettem. Kalandos életem volt, egy Karib-tengeri szigeten, Dominikán, mint búvároktató dolgoztam.
Az életem mindig erről szólt, újra inspirálódni, új utakat keresni. Megtanultam mindig újrakezdeni. Új városok, új országok, új emberek. Folyamatosan kerestem valamit, nyugalmat nem lelve mentem és kutattam. Ennyi keresés után csak még több kérdésem lett és konkrét válaszok helyett jött az életembe a jóga. 20 éve gyakorolom, lassan 12 éve tanítom is ezt a hagyományt.

Gyakran ismételt kérdések

Meddig jelentkezhetek? + -

Jelentkezni mindig addig lehet, amíg van hely. Ha már nincs hely, akkor ezt az eseménynél feltüntetjük.

Telekocsi? + -

Az utazás általában egyénileg történik, de telekocsik szervezését segítjük, összekötjük a sofőröket az utasokkal, így a költségek megoszlanak. A beosztás az út előtt 10 nappal történik a beosztás.

Milyen a szálláshely és az ellátás? + -

Általában 2-3-4 fős szobákban. Gyakran egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség vagy csak felárral. Hogy kivel leszel egy szobában az utazás előtt kiderül, eddig mindig jól sikerült beosztanunk a jógikat. Az ellátás vegetáriánus, vegán étkezést, vagy diétákat, allergiákat bizonyos fokig figyelembe tudjuk venni, ha előre megosztod velünk a kérésedet.

Mi történik, ha meggondolod magad? + -

A jelentkezési lap kitöltésével tudomásul veszem, hogy 2 héttel az utazás előtt a jelentkezést már nem áll módomban törölni, ha bármilyen okból mégis lemondom (akár esetleges lebetegedés, bármilyen egyéb vis major miatt) a részvételi díj egészét kifizetem. Ha jelentkezik még az utolsó két hétben valaki a helyemre, akkor visszakapom az összeget vagy egy legközelebbi út árába kérem beszámítani.

Részvételi díj: 69. 000,- Ft 
+ 250 Ft IFA/fő/éj

Tartalmazza a szállást (2 éj), étkezést, (vega vagy vegán péntek ebéd, vacsora, szombat reggeli, vacsora, vasárnap reggeli) és a jógaórákat, előadásokat, foglalkozásokat.

Időpont: 2023. október 6-8.

Helyszín: Őrség/Szalafő

Időtartam: 3 nap, 2 éjszaka

Szállás: Multidéző Porta Őrség és ha megtelik akkor a Boronaház

Utazás: egyénileg vonattal vagy autóval, telekocsik megszervezését segítjük.