Szilveszteri jógatábor
Český
Krumlov, Csehország

2022. december 30. - 2023. január 1.

Téma: Változás

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ámulatba ejtő kis középkori városka Dél-Csehországban. Egy völgy a dombok ölelésében, a kanyargó Moldva partján, többszáz éves vörös tetős korabeli házikók, szűk utcácskák, hangulatos éttermek, a hatalmas vár…. A város 1992 óta az UNESCO világörökség része, és az ország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. Krumlovban mintha megállt volna az idő.

 

Na de miért is volt olyan mesebeli ez a városka? Itt élt 1500-as évek végén Anton Michael von Ebbersbach, az egyik leghíresebb alkimista. Krumlov ebben az időben az alkimisták valóságos gyűjtőhelye volt, több mint százan munkálkodtak itt. Az alkímia a metafizika szempontjából a lélek megtisztításának, felemelésének, megváltásának és megistenítésének (Opus Magnum) folyamatait rejti és tárgyalja. Anton kiemelkedett az alkimisták közül, fő munkája az örök életet és fiatalságot garantáló elixír megalkotása volt. De nem csak ezért izgalmas Krumlov, hanem mert itt található egy nagy kedvenc, az Egon Schiele Art Centrum is, ahol megtekinthető az állandó Schiele-kiállítás. A festő szeretőjével pár évig Krumlovban élt, amíg a város lakói a nem túl erkölcsös életmódjuk miatt ki nem dobták őket.

 

A változás folyamata általában nem könnyű. Sokszor tudjuk már mit kellene másképp csinálnunk, mégsem lépünk. A tábor egy löketet szeretne adni, az akaratodat fejleszteni, hogyha nehezen indulsz, akkor a kezedbe tudd végre az életed felett venni az irányítást. Segítségünkre lesz a jóga eszköztára, mint például az ászanák, a légzőgyakorlatok, a koncentrációs gyakorlatok, melyek mind a belső tudatosságot emelik.

 

Készen állsz elhagyni a régi mintákat? Készen állsz a változásra? Az átalakulásra? Ha igen, tarts velünk!

Program

Pénteken délután kezdődik a program és vasárnap ebéd után fejeződik be. Aki szeretne már érkezhet csütörtök este, az extra éjszaka ára +21000 Ft. A részletes programot jelentkezés után küldöm, Mindenhárom nap lesz jóga és egyéb gyakorlat, ami segít minket a változás megértésében.

Oktató

Brávácz Alexandra
Hatha jóga és Vinyasa Flow oktató, Női jóga oktató, gyerekjóga oktató, gerincterápiás jógaoktató, Az Útközben jóga jógastúdió alapítója és vezetője, a közösség megteremtője, jógatáborok szervezője és tanítója. Mesteroktató.
A jógával először a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán találkoztam, ahova vallásbölcselet-filozófia szakra jártam. Ha onnan visszatekintek, úgy tűnik, mintha eredetileg teljesen másfelé indultam volna el. Pedig nem.
Berlinben nőttem fel, aztán Budapestre költözve jött az ELTE és a német szak, végül közgazdász lettem. Kalandos életem volt, egy Karib-tengeri szigeten, Dominikán, mint búvároktató dolgoztam.
Az életem mindig erről szólt, újra inspirálódni, új utakat keresni. Megtanultam mindig újrakezdeni. Új városok, új országok, új emberek. Folyamatosan kerestem valamit, nyugalmat nem lelve mentem és kutattam. Ennyi keresés után csak még több kérdésem lett és konkrét válaszok helyett jött az életembe a jóga. 20 éve gyakorolom, lassan 12 éve tanítom is ezt a hagyományt.

Gyakran ismételt kérdések

Meddig jelentkezhetek? + -

Jelentkezni mindig addig lehet, amíg van hely. Ha már nincs hely, akkor ezt az eseménynél feltüntetjük.

Telekocsi? + -

Az utazás általában egyénileg történik, de telekocsik szervezését segítjük, összekötjük a sofőröket az utasokkal, így a költségek megoszlanak. A beosztás az út előtt 10 nappal történik a beosztás.

Milyen a szálláshely és az ellátás? + -

Általában 2-3-4 fős szobákban. Gyakran egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség vagy csak felárral. Hogy kivel leszel egy szobában az utazás előtt kiderül, eddig mindig jól sikerült beosztanunk a jógikat. Az ellátás vegetáriánus, vegán étkezést, vagy diétákat, allergiákat bizonyos fokig figyelembe tudjuk venni, ha előre megosztod velünk a kérésedet.

Milyen fizetési módok közül választhatok? + -
  1. Egy összegben a jelentkezési díjat, vagy az előleget készpénzben átadom Brávácz Alexandrának a jelentkezés után 48 órán belül (az óráim alkalmával tudunk találkozni a jógastúdióban)

    vagy

  2. átutalással fizetek – az első részt a jelentkezés után átutalom a szervező számlájára 48 órán belül és a második részt helyben fizetem a táborban az oktatónak készpénzben.

Brávácz Alexandra, Erste Bank: 11600006-00000000-75118707

Mi történik, ha meggondolod magad? + -

A jelentkezési lap kitöltésével tudomásul veszem, hogy 2 héttel az utazás előtt a jelentkezést már nem áll módomban törölni, ha bármilyen okból mégis lemondom (akár esetleges lebetegedés, bármilyen egyéb vis major miatt) a részvételi díj egészét kifizetem. Ha jelentkezik még az utolsó két hétben valaki a helyemre, akkor visszakapom az összeget vagy egy legközelebbi út árába kérem beszámítani.

Mit tartalmaz a részvételi díj? + -

A részvételi díj tartalmáról olvashatsz az út leírásánál. Ha nem szerepel erre vonatkozóan külön információ, akkor általánosságban az ár tartalmazza a szállást és az ellátást (általában félpanziót) és a jógafoglalkozásokat.
Fontos! A részvételi díj nem tartalmazza az utazási költséget.

Részvételi díj: 64. 000,- Ft

Az ár tartalmazza a szállást és a reggelit, a jógaórákat. Az ár nem tartalmazza a további étkezéseket és az útiköltséget.

Időpont: 2022. december 30. – 2023. január 1.

Helyszín: Český Krumlov, Csehország

Időtartam: 3 nap, 2 éjszaka

Szállás: Rosa panzió a belvárosban, a főtér mellett


Ellátás: Reggeli

Utazás: egyénileg vonattal vagy autóval, telekocsik megszervezését segítjük. Budapest – Bécs – Cesky Krumlov kb. 450 km – Az út kb. 5-6 óra autóval.

 

A regisztrációt 40% előleggel tudod véglegesíteni, melyet az űrlapon megadott bankszámlára tudsz utalni.

Útközben Jóga Óbuda jógastúdió és meditációs központ