Tavaszi ájurvéda és jógatábor
Önismereti elvonulás jógával férfiaknak és nőknek

2024. április 19-21.

Téma: Újrakezdés

A táborba mindenki várunk, aki készen áll a mély önvizsgálatra, függetlenül attól, hogy milyen jógagyakorlási tapasztalata van.

Témánk az ájurvéda és a pszichológia kapcsolata. Aki már táborozott velem, annak 20% kedvezményt biztosítok.

Program

Április 19., péntek

15 óra érkezés
16 óra nyitószertartás, ismerkedés
17:00 Jóga víz elem – kapha gyakorlatok
19:00 vacsora
20:00 Kérdezz-felelek
22:00 Mauna

 

Április 20., szombat

7:00 Jóga tűz elem – pitta gyakorlatok
9:00 reggeli
10:00 Elmélet – nyugati és jógapszichológia alapok
11:30 tűzlégzés
12:30 ebéd
15:00 Ájurvéda elmélet és vizes és tüzes pszichés zavarok
(a depressziótól a nárcizmusig)
17:00 Jóga tűz elem – pitta gyakorlatok
19:00 Vacsora
20:00 Kérdezz-felelek
22:00 Mauna

Április 21., vasárnap

7:00 Jóga szél elem – váta gyakorlatok
9:00 reggeli
10:00 Dosha teszt – kibillentségek vizsgálata
11:00 Váta betegségek: szorongás és pánikbetegség
12:00 Nádhi sódhana pránajáma légzőgyakorlat
12:30 zárószertartás
Hazaút

Oktató

Brávácz Alexandra
Hatha jóga és Vinyasa Flow oktató, Női jóga oktató, gyerekjóga oktató, gerincterápiás jógaoktató, Az Útközben jóga jógastúdió alapítója és vezetője, a közösség megteremtője, jógatáborok szervezője és tanítója. Mesteroktató.

A jógával először a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán találkoztam, ahova vallásbölcselet-filozófia szakra jártam. Ha onnan visszatekintek, úgy tűnik, mintha eredetileg teljesen másfelé indultam volna el. Pedig nem.

Berlinben nőttem fel, aztán Budapestre költözve jött az ELTE és a német szak, végül közgazdász lettem. Kalandos életem volt, egy Karib-tengeri szigeten, Dominikán, mint búvároktató dolgoztam.

Az életem mindig erről szólt, újra inspirálódni, új utakat keresni. Megtanultam mindig újrakezdeni. Új városok, új országok, új emberek. Folyamatosan kerestem valamit, nyugalmat nem lelve mentem és kutattam. Ennyi keresés után csak még több kérdésem lett és konkrét válaszok helyett jött az életembe a jóga. 20 éve gyakorolom, lassan 12 éve tanítom is ezt a hagyományt.

 

Vendégoktató

Dr. Preisz Éva Eszter
Pszichiáter
Sokan vannak, akik tartanak attól, hogy lelki segítséget kérjenek. Ön valószínűleg másként gondolkodik – és eddigi pályafutásom tapasztalatai alapján igaza van. Lelki gondokkal lehet ugyan együttélni hosszabb-rövidebb ideig – de azt gondolom, nem érdemes. Ma már hatékonyan lehet segíteni a pszichés problémákon, és ezáltal az ember életminősége nagyságrendekkel javul. Szeretni és értékelni kell magunkat annyira, hogy éljünk a segítség lehetőségével.
Én személy szerint analitikusan orientált, rövid, dinamikus pszichoterápiára specializálódtam, de szükség, illetve igény esetén egyéb módszereket és megközelítéseket is alkalmazok a munkám során. Az említett terápiás módszer azt jelenti, hogy a problémák okát nem csak a jelenben keressük a pácienssel. A múltról, az elfeledettnek vélt, vagy esetleg nagyon is fájó emlékekkel bíró gyerekkorról, fiatalkorról is sokat beszélünk akkor, ha a probléma gyökerei valószínűleg oda vezethetőek vissza.
Bőlcs hozzáállás a páciensre nemcsak mint egyénre, hanem mint környezetének szerves résztvevőjére tekinteni, hiszen a problémák sokszor a családi – rokoni – szociális kapcsolatok nehézségeiből adódnak, és érdemes ezen kapcsolatrendszerek megértésén és elrendezésén keresztül keresni a gyógyulás útját.
Részvételi díj: 85.000,- Ft

Aki már táborozott velem, annak 20% kedvezményt biztosítok.

Időpont: 2024. április 19-21.

Helyszín: Érsekcsanád (Baja mellett)

Szállás: Sziget Hotel Veránka
Teljes panzió (reggeli, ebéd és vacsora)

Időtartam: 3 nap, 2 éjszaka