Tavaszi rafting és jógaelvonulás
Salza
/ Ausztria

2023. május 26-29.

Téma: Bátorság

A pünkösdi hétvégét elmélyült jógázással és vadvízi evezéssel, kirándulással töltheted, ha velünk tartasz tavasszal, hogy elkezdj dolgozni a félelmeiden, megvizsgáld az okokat és megtanuld kezelni ezeket az érzéseket.
​Miért vágyunk mindannyian a félelem nélküli életre? Miért félünk a félelemtől? Mi a szerepe az életünkben, hogyan lehet szembenézni a félelmekkel? Vizsgálni kezdjük ezeket az érzéseket, megnézzük mi az, hogy “jogos”, de azt is, hogy mi az “indokolatlan” félelem. A jóga segítségével válaszokat kaphatunk arra, hogy miként képes a félelem alakítani a fizikai testünket és az elménket, ezzel szokásainkat. Ha te is úgy érzed, itt az ideje, hogy tegyél végre valamit és szembenézz félelmeiddel gyere velünk az Útközben Jóga Tavaszi Jógatáborába!

Program

Május 26. (péntek)
13:30 Érkezés legkésőbb a szállásra
14:00 – 15:00 Bemutatkozás, ismerkedés, eligazítás, fizetés a szálláshelyünkön
15:00 Kirándulás a vízeséshez kb 2,5 óra kényelmes tempóban
18:00 Vacsora
19:00 A nap tapasztalatainak megosztása, másnapi program átbeszélése
20:00 Meditáció

Május 27. (szombat)
07:30 Reggeli
08:30 Evezés
14:00 Ebéd – szendvics
15:00 Erdei szauna és patakfürdő vagy kirándulás, pihenés
17:00 Hatha jógaóra
18:30 Vacsora
19:30 A nap tapasztalatainak megosztása; másnapi program megbeszélése
Satsang – kérdezz-felelek

Május 28. (vasárnap)
07:00 Meditáció
07:30 Reggeli
08:30 Evezés
14:00 Ebéd – szendvics
15:00 Sófürdő – wellness vagy pihenés, kirándulás
17:00 Hatha jógaóra
18:30 Vacsora
19:30 A nap tapasztalatainak megosztása; másnapi program megbeszélése
Satsang kérdezz-felelek

Május 29. (hétfő)
07:30 Reggeli
08:30 Canyoing Többiek kirándulás a környéken vagy hazaút
12:00 Ebéd utána hazaút, a hazaúton útközben megállunk egy tónál sétálni, pihenni, csónakázni

Opcionális programok

CANYONING
Felejthetetlen érzés látni a víz építő és romboló erejét. Végigjárhatjuk a hegyek aktív vízelvezető árkait. Gázolunk a mederben, Gátakon kelünk át, kisebb ereszkedésekkel jutunk lejjebb és lejjebb a torkolatig. Együtt úszunk a patakkal, vízeséseken ereszkedünk alá, csobogókon csúszunk le, kristálytiszta medencékbe ugrálunk le kedvünk szerinti magasságokból. Sok helyen pedig egyszerűen csak sodortatjuk magunkat a vízzel.

Minimum létszám: 6 fő

Ára: 19 900 Ft/fő

 

VIA FERRATA
A Via ferráta kifejezés (jelentése: vasalt út) olyan hegyi utat jelöl, ahol fixen beszerelt fém kábelek, létrák, hidak és lépcsőfokok segítik az előrehaladást, mászást. A via ferrátázás igényel némi fizikai erőnlétet és felszerelést.

Minimum létszám: 6 fő

Ára: 12 900 Ft/fő – minimum 8 fő esetén
14 900 Ft/fő – 6 fő esetén

VÍZESÉS TÚRA
A vízeséshez vezető túra a Salza partról indul, változatos, függőhidakkal, lépcsőkkel és öt látványos vízeséssel tarkított terepen. Élvezhetjük a párás, tiszta levegőt, helyenként beállhatunk a lezúduló vízfüggöny alá. Az út
végén lélegzetelállító panoráma nyílik a folyóra és a környező
hegyekre.

Ára: 3000 Ft

 

ERDEI SZAUNA
A wildalpeni erdei szaunában különleges körülmények között lazíthatsz. Az erdő mélyén 3 faviskóban működik szauna. A patakparton lévő épületekből kis úton juthatsz el a hegyi patak 5- 8°C-os vízéhez, hogy ott lehűthesd magad. Az egyik épületben úszómedence is várja a pihenni vágyókat. A faházak melletti területen elheveredhetsz egy nyugágyon, hallgathatod a madárdalt és a víz csobogását.

Kb. 3000 Ft/fő

 

SÓFÜRDŐ
A Göstlingben található élményfürdő elsősorban a téli sportok híveit csábítja, de szeretettel várja a melegebb hónapokban nyaraló vendégeket is. Akármikor is látogatod meg, csodás felfrissülésben lesz részed! A fürdőben úszó-, élmény-, és gyermekmedencék várják a nagyérdeműt. Mind a sport-, az élmény-, és a gyermekmedence (babacsúszdával) kellemes 32°C- ra van fűtve. A gyógymedence sós vízű.

Kb. 3500 Ft/fő

Oktató

Brávácz Alexandra
Hatha jóga és Vinyasa Flow oktató, Női jóga oktató, gyerekjóga oktató, gerincterápiás jógaoktató, Az Útközben jóga jógastúdió alapítója és vezetője, a közösség megteremtője, jógatáborok szervezője és tanítója. Mesteroktató.
A jógával először a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán találkoztam, ahova vallásbölcselet-filozófia szakra jártam. Ha onnan visszatekintek, úgy tűnik, mintha eredetileg teljesen másfelé indultam volna el. Pedig nem.
Berlinben nőttem fel, aztán Budapestre költözve jött az ELTE és a német szak, végül közgazdász lettem. Kalandos életem volt, egy Karib-tengeri szigeten, Dominikán, mint búvároktató dolgoztam.
Az életem mindig erről szólt, újra inspirálódni, új utakat keresni. Megtanultam mindig újrakezdeni. Új városok, új országok, új emberek. Folyamatosan kerestem valamit, nyugalmat nem lelve mentem és kutattam. Ennyi keresés után csak még több kérdésem lett és konkrét válaszok helyett jött az életembe a jóga. 20 éve gyakorolom, lassan 12 éve tanítom is ezt a hagyományt.

Túravezető

Funrafting - tudatos túrázók
Több mint 15 éve szervezünk izgalmas élményprogramokat különböző helyszínekre. Ezeken a túrákon azon dolgozunk, hogy programjaink többet jelentsenek egy élménynél, vendégeink igazi felismerésekkel térjenek haza. Hiszünk benne, hogy az aktív pihenés a legjobb formája a kikapcsolódásnak, önmagunk megismerésének, a tanulásnak. 
Mi azt szeretnénk, hogy vendégeink néhány napra eggyé váljanak a természettel, jobban megismerjék erejét, de közben csodálják szépségét. Célunk, hogy vendégeink felejtsenek el minden mást, csak a hely, az élmény, a mozgás, és az új ismeretek kössék le a figyelmüket.
Túravezetőink mind rendelkeznek nemzetközi- (IRF), valamint elsősegély képesítéssel. A szárazföldi oktatást evezési gyakorlatok követik a vízen, amit egy nyugodtabb öbölben szoktunk megejteni.

További infók: funrafting.hu

Gyakran ismételt kérdések

Mennyit evezünk naponta? + -

Az evezési idő kb. 2,5-3 óra/nap.

Mennyire nehéz a Salzán evezni – kezdőknek is ajánlott? + -

A vadvizek osztályozása nehézségi szintjük szerint I-VI-ig terjed. Az I-es a legkönnyebb, a VI-os a legnehezebb.
A raftingtúráink során evezett Salza folyó nehézségi szintje: WW II-től maximum WW III-ig terjed. A Salza folyó előnyei: fokozatosan nehezedő folyó, a zúgókat pihentető, nyugodt részek követik, így a Salza ideális rafting túrák szervezésére, kezdők részére is.

Mi lesz a rafting túrán? + -

A túra napján 8:30-kor gyülekezünk. Reggeli kezdésként balesetvédelmi és alap evezési oktatást tartunk, majd kiosztjuk a felszereléseket. Beöltözés után vízre szállunk.
Beülhetsz egy kétszemélyes vadvizi kenuba, ha már tapasztalt – vagy nagyon bátor – vagy, illetve választhatod a szakképzett túravezető által irányított, 6-8 személyes raft-hajót is. Az evezési technikák elsajátítása már a vízen történik: traverz előre, limányba beállás, limányból kiállás.
Az első napon egy könnyebb szakaszon rafting túrázunk, ahol játékos gyakorlatokkal megtanuljuk irányítani a kenut. A második napon egy technikásabb szakaszon evezünk-, fejest ugrunk a vadvízi evezés közepébe!
A túra közepes nehézségi szintű és 12-17 km távot teszünk meg naponta, ami azt jelenti, hogy max 3 órát evezünk 8-10 személyes raftokban, túravezetővel.

Meddig jelentkezhetek? + -

Jelentkezni mindig addig lehet, amíg van hely. Ha már nincs hely, akkor ezt az eseménynél feltüntetjük.

Telekocsi? + -

Az utazás általában egyénileg történik, de telekocsik szervezését segítjük, összekötjük a sofőröket az utasokkal, így a költségek megoszlanak. A beosztás az út előtt 10 nappal történik a beosztás.

Milyen a szálláshely és az ellátás? + -

Általában 2-3-4 fős szobákban. Gyakran egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség vagy csak felárral. Hogy kivel leszel egy szobában az utazás előtt kiderül, eddig mindig jól sikerült beosztanunk a jógikat. Az ellátás vegetáriánus, vegán étkezést, vagy diétákat, allergiákat bizonyos fokig figyelembe tudjuk venni, ha előre megosztod velünk a kérésedet.

Milyen fizetési módok közül választhatok? + -
  1. Egy összegben a jelentkezési díjat, vagy az előleget készpénzben átadom Brávácz Alexandrának a jelentkezés után 48 órán belül (az óráim alkalmával tudunk találkozni a jógastúdióban)

    vagy

  2. átutalással fizetek – az első részt a jelentkezés után átutalom a szervező számlájára 48 órán belül és a második részt helyben fizetem a táborban az oktatónak készpénzben.

Brávácz Alexandra, Erste Bank: 11600006-00000000-75118707

Mi történik, ha meggondolod magad? + -

A jelentkezési lap kitöltésével tudomásul veszem, hogy 2 héttel az utazás előtt a jelentkezést már nem áll módomban törölni, ha bármilyen okból mégis lemondom (akár esetleges lebetegedés, bármilyen egyéb vis major miatt) a részvételi díj egészét kifizetem. Ha jelentkezik még az utolsó két hétben valaki a helyemre, akkor visszakapom az összeget vagy egy legközelebbi út árába kérem beszámítani.

Mit tartalmaz a részvételi díj? + -

A részvételi díj tartalmáról olvashatsz az út leírásánál. Ha nem szerepel erre vonatkozóan külön információ, akkor általánosságban az ár tartalmazza a szállást és az ellátást (általában félpanziót) és a jógafoglalkozásokat.
Fontos! A részvételi díj nem tartalmazza az utazási költséget.

Részvételi díj: 69. 000,- Ft

Tartalmazza a meditációs foglalkozásokat és a jógafoglalkozásokat, továbbá két rafting túrát és a vízeséshez való túravezetést. Az ár nem tartalmazza a szállást/ellátást és az útiköltséget. 

Időpont: 2023. május 26-29.

Helyszín: Salza / Ausztria

Időtartam: 4 nap, 3 éjszaka

Szállás: Göstling and der Ybbs – Brigitte Kupfer vendégház (Lassing 58, 3345 Göstling an der Ybbs, Ausztria)

Szállásdíj: 50 EUR reggelivel/éj

A szállásokon max. 2-3- 4 fő lesz egy szobában elszállásolva. A Kupfer család otthonos vendégházában alszunk.

Az árban benne foglalt a svédasztalos reggeli, amely erőt ad majd az egész napos élményekhez. Ebédre magunknak készítünk, amit útközben elfogyasztunk, este étteremben vacsorázunk vagy főzünk a szállásunkon.

Utazás: egyénileg vonattal vagy autóval, telekocsik megszervezését segítjük.