Gerincközpontú mozgásterápiás- és szenior, resztoratív jógaokató képzés

2 MODULOS, 100-100 ÓRÁS TOVÁBBKÉPZÉS

Áttekintés

Helyszín: Útközben Jóga Óbuda, III. ker. Kunigunda útja 18.

Következő tanfolyam indul: 2023. január 28.

2 modulos jógaoktatóképzés már végzett oktatóknak, vagy akik több, mint egy éve rendszeresen gyakorolnak. A modulokat külön is el lehet végezni.

A tanfolyamt már végzett oktatóknak ajánljuk vagy olyan gyakorlóknak, akik már több mint egy éve rendszeresen gyakorolják a jógát. Azok számára, akiknek még nincs jógaoktatói végzettségük, a képzést záró vizsga letétele után igazolást állítunk ki, hogy a tanfolyamot sikeresen elvégezte. Az igazolás jógaórák tartására önmagában nem jogosít fel, csak az 1éves jógaoktatói végzettség után. Jógaoktatói végzettséget nálunk 1 éves, 250 órás alapképzésünkön tudsz szerezni, de bármilyen máshol végzett alapképzés oklevelét elfogadjuk. Ha a képzést vezető oktató úgy ítéli meg, hogy az alapképzés nélkül is készen állsz az oktatásra, akkor le kell vizsgáznod az nálunk tartott alapképzés vezetőinél, Brávácz Alexandránál és Nagy Józsefnél, melyre természetesen egy hosszabb felkészülési időt kapsz.

 

A képzést tartják:
A) 100 óra Gerincközpontú mozgásterápiás jógaoktatói továbbképzés: Szűts Márton, jógaoktató
B) 100 óra Szenior és resztoratív jógaoktatóti továbbképzés: Hollósy-Pados Krisztina, jógaoktató

Időpontok

Minden alkalommal 9:00-17:00

Gerincterápiás jóga
2023. január 28 – 29.
Február 11-12. és 25.26.
Március 4-5. és 25-26.
Vizsga: április 29-30.

Szenior és resztoratív jóga:
2023. Április 22-23.
Május 6-7. és 20-21.
Június 3-4. és 17-18.
Vizsga: Július 15-16.

Oktatók

Szűts Márton
Valamikor a harmincas éveimben elkezdtem jógázni, gerincproblémák, hátfájás miatt. A csoportos órákat hajnali mysore ashtanga-vinyasa jógával kezdtem, de néhány hónap után be kellett látnom: a testem nem úgy működik, ahogy kellene, és a napi 10 óra ülőmunka mellett valami mást kellett keresnem. 2012-ben a Mandala Jógastúdióban elvégeztem a gerincjóga oktatói tanfolyamot, ami jó alapot adott az induláshoz. Gerincspecifikus ismereteimet Bene Máté workshopjain bővítettem. 2016-ban elvégeztem a Bindusar Yoga School hatha jóga oktatói tanfolyamát. Itt kezdtem el mélyebben foglalkozni a jóga filozófiájával és a légzéssel.
Nagyon izgalmas a tudat és az anyag kapcsolata. Gondolataink, érzéseink, sémáink megjelenése a testtartásban, az izmokban. Talán ennél is érdekesebb, ahogy a testen keresztül hatunk az elménkre, a lelkünkre, az energiákra – ez a hatha jóga útja. Ebben a tudásban a keleti és a nyugati ismeretek egymást egyre inkább kiegészítik.
A jóga egy olyan hagyomány, amely megfelelő eszköz arra, hogy egyre mélyebb szinten segítse felfedezni a test-lélek kapcsolatot és elvezessen bennünket a lét mélységeihez.
Hollósy-Pados Krisztina
Mindig is nagyon vonzott a jóga, de sokáig nem mertem kipróbálni. Komoly egészségügyi problémáim voltak, fájt a derekam, lehajolás helyett csak leguggolni tudtam. Annyira fájt a vállam, hogy a szemmagasságban lévő polcra nem tudtam felemelni egy poharat. Kipróbáltam a pilatest és egyéb mozgásformákat, de tartósan nem segítettek igazán. Egyszer valahogy rávettem magam egy jógaórára, azt mondtam, kipróbálom, lesz, ami lesz. Megtettem, és ott ragadtam. Ez 2009-ben volt, azóta jógázom, kisebb nagyobb intenzitással. A jóga hatására megszűnt a derék- és váll fájdalmam, rugalmassá vált a gerincem, a gerinc melletti mélyizmaim megerősödtek, stabillá vált a tartásom, kiegyenesedett a felső háti szakaszom, így a beesett mellkast is magam mögött hagyhattam. A csípőm is például a helyére került, korábban az egyik lábam „rövidebb” volt 1-1,5 cm-rel, amit a csontkovács ugyan helyre tudott tenni, de nem bizonyult tartós megoldásnak.
Azt gondolom, hogy ha nekem segített nagyon sok területen, akkor ezzel esetleg tudok segíteni másoknak is. Úgy gondolom, a jóga bárkinek jó lehet, főleg, hogyha valakinek gerinc-, derék- és vállfájdalmai vannak, vagy ha mentális, érzelmi gondokkal küzd (pl. negatív gondolatok, depresszió). Ezeken mind tud segíteni a jóga. Szinte nincs olyan terület, amelyre a jóga eszköztárában ne találnánk segítő megoldást, és nagyon fontosnak gondolom, hogy az évek alatt bennem felhalmozott tudást most már másoknak is, akik alaposabban szeretnének tenni egészségükért átadhassam egy oktatói képzés keretein belül is.
Oldalam: Facebook.com/Yogazone40

Ezt a tanfolyamot neked ajánljuk, ha

 • szeretnéd szakmailag felkészülten fogadni azokat a jógázni vágyókat, akik ülőmunkát végeznek, nem jó a testtartásuk, hát-nyak-csípő környéki fájdalommal jönnek jógázni,
 • magán- és csoportos órák tematizálása,
 • szeretnéd a mozgást anatómiailag mélyebben megérteni,
 • könnyebb és nehezebb alternatív gyakorlatokkal szeretnél szélesebb
  közönséget elérni,
 • szeretnéd megismerni a biztonságos szóbeli és érintéses (hands-on)
  javításokat,
 • szeretnéd mélyebben megérteni a mai életmódunk hatásait a testedre, és azok javítási lehetőségeit.

A képzés tematikája:

 • anatómiai ismeretek (izmok eredete-tapadása, funkciói, stb
 • a test funkcionális működése a fascialáncok ismeretében (lábboltozat, csípő, stb.)
 • jellegzetes eltérések (alsó-felső keresztezett szindróma, gerincferdülés, porckorongsérv stb)
 • az autonóm idegrendszer felépítése és kiegyensúlyozása,
 • az öt test elmélete és működése az egészség fenntartásában: hogyan hatnak a gondolatok és az érzelmek a testünkre?
 • Jógaszútrák értelmezése a mai életmód tükrében,
 • ászanák gerincbarát végrehajtása, könnyített változatok
 • légzés rávezető gyakorlatok és légzéses energiagyakorlatok (pranayama)
 • vizualizációs, relaxációs technikája
 • eszközök használata
 • oktatásmódszertan (szóbeli és érintéses (hand-on) igazítás,
 • órafelépítés, gyakorlatsorok összeállítása

Jelentkezés menete

1) Küldj el egy rövid bemutatkozó szöveget az utkozbenjogastudio@gmail.com email címre az alábbi tematikával:

 • mióta gyakorlod a jógát
 • mit jelent neked a jóga
 • fejtsd ki, hogy miért jelentkezel a tanfolyamra
 • miért szeretnél jógaoktató lenni

2) Biztosítsd a helyed 30.000 Ft előleggel, ami egyben egy regisztrációs díj. Lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni, de ha egy évvel később kezded meg a képzést beszámítjuk. Kérjük, készpénzben fizesd be az előleget a stúdióban a recepción, vagy utald a Loveyoga Nonprofit Kft. bankszámlájára: 11703006-25963069-00000000

3) Töltsd ki a jelentkezési lapot, amelyet aláírva a felvételire kérjük, hozd majd magaddal.

A tanfolyamra történő jelentkezést két héttel a tanfolyam megkezdését megelőzően lehet visszamondani, utána már megszakításnak számít és a megszakításra vonatkozó szabályok lépnek életbe.

A felvételi beszélgetésre pedig kérjük, hozd el a tanfolyam díjának fennmaradó részét.

Jelentkezési határidő: amíg van hely

Részvételi díj és fizetési konstrukciók

A tanfolyamok ára: 189.000 Ft modulonként + tanfolyami jegyzet kb. 5000 Ft

Ha mindkét modulra jelentkezel, 5% kedvezményt adunk, ha nálunk végeztél alap jógaoktatóképzést, 10% kedvezményt adunk mindkét képzés árából.

Pótdíjak:

A pótvizsga egy nap ára: 35.000 Ft
Ha hiányoztál egy napot, akkor a pótló óra ára: 12000 Ft/90 p

Hospitálás

Az oktatóképzésre járó hallgatók 10% kedvezménnyel látogathatják a saját Jógaközpontunk jógaóráit. A hospitálási ívet alá kell az oktatókkal írattatni.

Szálláslehetőség vidékiek, külföldön élők számára

A Jógaközpontunkban a szállás 3000 Ft/fő, matracot tudunk biztosítani.

Étkezés

Ha ebédet kérsz a hétvégéken, közösen megrendeljük, költsége kb. napi 2500 Ft (vegetáriánus főétel + desszert vagy leves és főétel)

Mit várunk el?

 • elköteleződést
 • rendszeres gyakorlást
 • modulonként 10 óra hospitálást
 • az oktatási napokon hiányzás nélküli részvételt
 • a házi feladatok időben történő leadását
 • a jámák, nijámák lehetséges legmesszebbmenőkig történő betartását

A helyszín

Útközben Jóga Óbuda – jógastúdió, spirituális központ, közösségi tér

 

Városi elvonulóhelyként működünk, amit Indiában asramnak neveznek, mert ide konkrét céllal, feladattal érkeznek az emberek, hiszen srama azt jelenti, elindulni a belső szabadság felé vezető úton.

Óbuda egyik kisebb forgalmú utcájában, zöldövezetben található stúdiónk, egy családias hangulatú, Makovecz tervezte modern irodaház 2. emeletén, ahol modern, világos, jól szellőztethető három teremben várjuk a gyakorlókat. A stúdió mindenhol padlófűtéssel rendelkezik, így a hidegebebb napokon is kényelmesen, mezítláb tudunk a terekben közlekedni.

Várunk egy kellemes közösségi térbe is, ami egyben egy jól felszerelt konyha, ahol nyugodtan elfogyaszthatunk egy kellemes teát vagy beszélgethetünk az óra előtt vagy után az oktatókkal és a többi jógázóval.

A gyakorláshoz minden eszközt biztosítunk a hozzánk betérőknek, a matractól kezdve, a téglák, hevederek, ülőpárnák és minden egyéb eszközt is a rendelkezésedre bocsátunk, hogy a gyakorlás, minél támogatottabb legyen számodra.

A képzés a Love Yoga Nonprofit Kft. (felnőttképzési szám: B/2020/000961) képzési tevékenysége keretében valósul meg.