Vinyasa Flow jógaoktató képzés

100 ÓRA, 5 HÉTVÉGE, 10 NAP + 2 VIZSGANAP

Áttekintés

Helyszín: Útközben Jóga Óbuda, III. ker. Kunigunda útja 18.

Következő tanfolyam indul: 2022. október 8.

A Vinyasa Flow egy olyan modern jógastílus, amire a dinamizmus és a sorozatok egymásutánisága jellemző. A Vinyasa Flow a hatha jóga ászanáit tanítja, de azokat sokszor továbbfejlesztve, megváltoztatva, eszközöket, akár könnyítéseket vagy nehezítéseket használva tanítja.
A Vinyasa Flow korunk egyik legnépszerűbb jógastílusa, hiszen az áramló mozgásnak köszönhetően könnyebben végezhető a többség számára, mint a hagyományos, általában statikus jellegű hatha jóga, ahol a gyakorlatokban történő benne nyugvás hosszabb ideig történik.

Az órák általában egy meghatározott tematikát követnek, óráról órára egy adott témát dolgoznak fel. Általában nagy szerep jut a csakrákhoz (energiaközpontokhoz), vagy adott izomcsoporthoz, testrészhez illesztett gyakorlásnak.

A Vinyasa Flow azért egy különleges stílus, mert a jógi számára élvezetes, mozgó meditációvá válhat a jógagyakorlás.

Az Útközben Jóga Óbuda Jógaiskola Vinyasa Flow 100 órás oktatói alapképzésén megvalósul a mesterek által sokat ismételt mondat, hogy a jóga 99% gyakorlat és 1% elmélet. A képzés szerkezeténél mi is erre az arányra törekedtünk.

A továbbképzésen megtanulhatod:

 • hogyan kell sorokba, sorozatokba rendezni az ászanákat
 • hogyan lehet egyszerűen elkerülni a sérüléseket
 • milyen előkészítő és levezető gyakorlatokat érdemes az adott óra témájánál alkalmazni
 • a Napüdvözlet variációit, az egyes elemek részletes elemzését
 • a csakrarendszer részletes felépítését, ismertetését
 • hogyan tematizálható egy óra
 • hogyan tudod az eszközöket kreatív módon használni
 • milyen könnyítéseket, variációkat tudsz egy adott ászanánál alkalmazni
 • milyen egyéb, hétköznapokból vett játékos eszközöket tudsz alkalmazni az óráidon
 • a jógaoktató fellépésének és hangjának kiművelésére ajánlásokat
 • a zene alkalmazásának jelentőségét ennél a stílusnál
 • jógamarketinget, vállalkozástant
 • pontos jógaszakzsargont

Időpontok

2022

október 8-9. és 22-23.
november 5-6. és 19-20.
december 17-18.

9:00 – 17:00

Vizsga: 2023. január 7-8.

Oktató

Kőváry Anett
Hosszú – és így visszatekintve – egyértelmű út vezetett odáig, hogy tíz év után már ne a rádió mikrofonjába mondjam a bemutatkozásomat, hanem a jógaszőnyegen, és arról meséljek, hogy mit jelent számomra a jóga. 
A kezdeti próbálkozásokat, az ismerkedést ezzel az egyszerre bonyolult és egyszerű életformával sokan nem sorolják a fontos állomások közé, pedig még annak az órának is jelentősége van, amire nem is emlékszünk. Ennek köszönhetően tudok ugyanis együttérezni azokkal, akiknek több idő kell ahhoz, hogy érteni és érezni kezdjék a jóga hatásait – mert nálam sem jött azonnal a jóga csodája. 
Sok-sok felemás élmény után viszont annyira elmélyült a kapcsolatom a jógával, azon belül is a vinyasa flow-val, hogy gyakorlóból oktató lettem. Ez az irányzat nekem egyszerűen egyet jelent az élettel. Nemcsak a szimbolikáját tekintve (sokszor magzatpózban kezdjük, majd hullapózban zárjuk a gyakorlást), hanem azért is, mert rengeteg nehéz időszakon átsegített már a szőnyegen töltött idő. Emellett pedig, ami talán még fontosabb, a rendszeres gyakorlásnak, az ászanázásnak, a meditálásnak, a légzőgyakorlatnak és a jógafilozófiának köszönhetően egyre többet tudtam meg magamról, és egyre több területen tanultam meg meghaladni a családi mintáimat, a programot, mely az évtizedek alatt ámokfutás szerűen irányította a cselekedeteimet. Ez a folyamat természetesen még mindig tart, hiszem, hogy soha nem is ér véget, de már nem tartok attól, amit az önismeret jelent, nem ijedek meg semmitől, amit újonnan tudok meg magamról. 
Ahogy például azt, hogy egy nagyon erős halálfélelem vezetett el a gyászhoz. Szinte megszállottan vonz a halál, az elmúlás (vagy el nem múlás ) témája, ehhez kapcsolódóan pedig a gyász, ami jóval túlmutat a fekete ruha és a végtelen szomorúság közhelyén. A gyász az eddigi legkomplikáltabb érzelmi reakció, amivel életemben találkoztam, talán nem véletlen, hogy az anyává válást említeném vele egy helyen. És máris ott tartunk, hogy a halál egyenlő a születéssel, a születés pedig a halállal – ezt az ellentmondásosnak tűnő állítást is a jóga segített megérteni. 
Egy olyan egyedülálló módszert dolgoztam ki a gyász és az elengedés megdolgozására, melyben a jóga segít az érzelmi amplitudókat középre rendezni. Privát óráimon mindig a gyakorló hangulata, aktuális nehézségei állnak a fókuszban, ugyanakkor a közös munka egészére kiterjed a mindent átfogó cél: jobban és jobbnak lenni úgy, hogy közben megéljük a testünk fantasztikus adottságait és lehetőségeit, hogy megtanuljuk uralni az elmét, és megismerjük a lélek jelzéseit. 
Csoportos óráimon mindig valamilyen téma köré épül a gyakorlás, az elsőtől az utolsó percig megtartó figyelemre, közvetlenségre és gyöngéd vezetésre számíthatsz. 
A vinyasa flow számomra azt jelenti: dalammá válni. Dalammá, melynek ritmusa a légzés, hangszere a test, a dallamot pedig a tudat írja. 
Küldetésem, hogy minél többen ismerjék ezeket a dallamokat.

Kinek ajánljuk a tanfolyamot?

A tanfolyamt már végzett oktatóknak ajánljuk vagy olyan gyakorlóknak, akik már több mint egy éve rendszeresen gyakorolják a Vinyasa Flowt. Azok számára, akiknek még nincs jógaoktatói végzettségük, a képzést záró vizsga letétele után igazolást állítunk ki, hogy a tanfolyamot sikeresen elvégezte. Az igazolás jógaórák tartására önmagában nem jogosít fel, csak az 1éves jógaoktatói végzettség után. Jógaoktatói végzettséget nálunk 1 éves, 250 órás alapképzésünkön tudsz szerezni, de bármilyen máshol végzett alapképzés oklevelét elfogadjuk. Ha a képzést vezető oktató úgy ítéli meg, hogy az alapképzés nélkül is készen állsz az oktatásra, akkor le kell vizsgáznod az nálunk tartott alapképzés vezetőinél, Brávácz Alexandránál és Nagy Józsefnél, melyre természetesen egy hosszabb felkészülési időt kapsz.

Mit várunk el?

 • elköteleződést
 • rendszeres gyakorlást
 • 20 óra hospitálást
 • az oktatási napokon hiányzás nélküli részvételt
 • a házi feladatok időben történő leadását
 • a jámák, nijámák lehetséges legmesszebbmenőkig történő betartását

Jelentkezés menete

1) Küldj el egy rövid bemutatkozó szöveget az utkozbenjogastudio@gmail.com email címre az alábbi tematikával:

 • mióta gyakorlod a jógát
 • mit jelent neked a jóga
 • fejtsd ki, hogy miért jelentkezel a tanfolyamra
 • miért szeretnél jógaoktató lenni

2) Biztosítsd a helyed 30.000 Ft előleggel, ami egyben egy regisztrációs díj. Lemondás esetén nem tudjuk visszafizetni, de ha egy évvel később kezded meg a képzést beszámítjuk. Kérjük, készpénzben fizesd be az előleget a stúdióban a recepción, vagy utald a Loveyoga Nonprofit Kft. bankszámlájára: 11703006-25963069-00000000

3) Töltsd ki a jelentkezési lapot, amelyet aláírva a felvételire kérjük, hozd majd magaddal.

A tanfolyamra történő jelentkezést két héttel a tanfolyam megkezdését megelőzően lehet visszamondani, utána már megszakításnak számít és a megszakításra vonatkozó szabályok lépnek életbe.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 30. ill. amíg van hely

Felvételi beszélgetés időpontja: 2022. október 5., szerda.

A felvételi beszélgetésre pedig kérjük, hozd el a tanfolyam díjának fennmaradó részét.

Részvételi díj és fizetési konstrukciók

A képzés ára: 189 000 Ft

Részletfizetés lehetséges, maximum két részletben, ebben az esetben a képzés ára 220.000 Ft. Az első részletet a képzés elején kérjük kifizetni, a második részletet pedig az utolsó alkalommal.

Pótdíjak:

A pótvizsga egy nap ára: 35.000 Ft
Ha hiányoztál egy napot, akkor a pótló óra ára: 12000 Ft/90 p

Hospitálás

Az oktatóképzésre járó hallgatók 10% kedvezménnyel látogathatják a saját Jógaközpontunk jógaóráit. A hospitálási ívet alá kell az oktatókkal írattatni.

Szálláslehetőség vidékiek, külföldön élők számára

A Jógaközpontunkban a szállás 3000 Ft/fő, matracot tudunk biztosítani.

Étkezés

Ha ebédet kérsz a hétvégéken, közösen megrendeljük, költsége kb. napi 2500 Ft (vegetáriánus főétel + desszert vagy leves és főétel)

A helyszín

Útközben Jóga Óbuda – jógastúdió, spirituális központ, közösségi tér

 

Városi elvonulóhelyként működünk, amit Indiában asramnak neveznek, mert ide konkrét céllal, feladattal érkeznek az emberek, hiszen srama azt jelenti, elindulni a belső szabadság felé vezető úton.

Óbuda egyik kisebb forgalmú utcájában, zöldövezetben található stúdiónk, egy családias hangulatú, Makovecz tervezte modern irodaház 2. emeletén, ahol modern, világos, jól szellőztethető három teremben várjuk a gyakorlókat. A stúdió mindenhol padlófűtéssel rendelkezik, így a hidegebebb napokon is kényelmesen, mezítláb tudunk a terekben közlekedni.

Várunk egy kellemes közösségi térbe is, ami egyben egy jól felszerelt konyha, ahol nyugodtan elfogyaszthatunk egy kellemes teát vagy beszélgethetünk az óra előtt vagy után az oktatókkal és a többi jógázóval.

A gyakorláshoz minden eszközt biztosítunk a hozzánk betérőknek, a matractól kezdve, a téglák, hevederek, ülőpárnák és minden egyéb eszközt is a rendelkezésedre bocsátunk, hogy a gyakorlás, minél támogatottabb legyen számodra.

A képzés az Love Yoga Nonprofit Kft. (felnőttképzési szám: B/2022/001163) képzési tevékenysége keretében valósul meg.