Kray György

Kray György

MEDITATÍV GONGJÁTÉK OKTATÓ, HANGFÜRDŐ VEZETŐ, HANGMASSZŐR, NLP MASTER ÉS CHOACH, MEDITÁCIÓ OKTATÓ

A gongok és hangtálak csodálatos világába látszólag távolról a mérnöki szemlélet racionalitásából érkeztem, és hosszú utat tettem meg idáig. A változási folyamat már régen elindult, valamikor 1990-ben egy agykontroll tanfolyammal, majd ezt követte egyre több és mélyebb megtapasztalás és képzés. A nagy változás 2004-ben következett be, amikor párommal együtt megismerkedtünk a hangtálakkal és a gongokkal.

Szerelem volt első látásra, hallásra és érzésre. Kívánom, hogy legyen mindenkinek legalább olyan saját élménye, mint nekem. Szavakkal nehezen átadható az a vibráló, mindenen átható érzés, ami elöntött a gongok és hangtálak hatására. Megvolt a teljes belső bizonyosság érzése, hogy ez az én, a mi utunk.

Nagyon fontos számomra a többes szám, mert ketten Zsuzsával együtt tanítjuk a meditatív gongjátékot, tartjuk a hangfürdőket, foglalkozásokat. Kiegészítjük egymást és együtt többet tudunk adni, mint külön-külön.

 

Az általatok tartott hangfürdőt hogyan jellemeznéd, milyen?

Relaxáló, meditatív, mély és feltöltő. Magában hordozza a változás, felismerés, fejlődés lehetőségét.

 

Hogyan találtál a meditatív gongjátékra?

2011-ben egy németországi képzésen megismerkedtünk Elisabeth Dierlich meditatív gongjáték koncepciójával. Innét kezdve nem volt megállás.
Több éven keresztül részt vettünk Elisabeth képzésein Németországban, Svájcban, Ausztriában. 2014-ben sikeres vizsgát tettünk és a módszer magyarországi képviselői, oktatói és vizsgáztatói vagyunk. Megalapítottuk a GongAkadémiát melynek keretei között tanítjuk a meditatív gongjátékot és hangfürdő vezetést.

Mi a meditatív gongjátékra alapozott hangfürdő különlegessége?

A hangfürdőt a Himalájai Jóga Tradíció szerinti a relaxációs folyamatokra építjük. A hangfürdő során tudatos, strukturált és szívből jövő játékot valósítunk meg a gongokkal és a hangtálakkal.
Célunk egy olyan tér létrehozása, amely biztosítja az ellazulást, a nyugalmat és a biztonságot. A kialakult térben lehetőség van pihenésre, de a résztvevők megélhetnek mély belső utazást és újabb felismerésekre juthatnak.
Haladó csoportok esetén tematikus hangfürdőket vezetünk, melyek fókuszt adhatnak a belső tudatosságunknak.

Amit tanítotok azt egyben csináljátok is?

Igen, az ehhez kapcsolódó szokásos mondástól eltérően nem csak tanítjuk, hanem a módszert alkalmazzuk is a mindennapokban.
Ez egy fantasztikus lehetőség, hiszen hetente többször van alkalmunk közönség előtt játszani, új játék elemeket kipróbálni, visszajelzést kapni és ezáltal fejlődni. Az új tapasztalatokat pedig ismét meg tudjuk osztani a képzéseinken.

Mit jelent neked a gong és hangtál?

Szívből jövő játék, harmónia, nyugalom, struktúra. Az út.

Mi a legfontosabb tanítás vagy tanács, amit adnál?
„Nem az a legfontosabb, hogy sohasem bukunk el, hanem az, hogy mindig fel tudunk állni.”

Mesélj magadról három érdekességet!

Villamosmérnök végzettségem van és nagyon szeretek programozni, rendszereket tervezni, fejleszteni és elektronikai kütyüket készíteni.

Össze tudom magamban egyeztetni a strukturált mérnöki szemléletet a spirituális megtapasztalásokkal. Sőt ez a két terület tökéletesen ki is egészíti egymást.

Több éven keresztül vettem részt NLP tréningek vezetésében az NLP Intézet keretein belül. Mélyen hiszek abban, hogy képesek vagyunk a változásra, a fejlődésre, bennünk van a szükséges erő, csak megfelelő módszereket kell találni, melyek ezt előhozzák. Az NLP számomra ilyen.

Hogy fogja magát érezni a résztvevő a hangfürdő után?

Bízom benne, hogy kipihenten, feltöltődve. Úgy, mint aki egy csodálatos élményt, belső utazást élt meg.

Ki van leginkább hatással rád?

A családom, a mestereim és az a csoport, akivel éppen dolgozom, mert mindig tudok valami újat tanulni.

Kedvenc könyv?

Asimov könyvek, NLP-s könyvek, Egy jógi önéletrajza, …

Kedvenc étel-ital?

A kivételeket könnyebb lenne felsorolni (lebbencsleves, tarhonya leves).

Na jó, legyen kedvenc is: szuvidált sertés szűz, édes burgonyával, pirított baconnal, balzsamecet redukcióval, mungóbab csírával, sült fokhagymával és rozmaringgal, maldon sóval.

A hangfürdők mellett mit szeretsz csinálni, hogyan szeretsz kikapcsolódni, töltődni?

Az unokáimmal együtt játszani klassz, felfedezős dolgokat. Kütyüket készíteni, forrasztani. Sátorral kirándulni. A tengerparton semmit sem csinálni 😀

Ha bárhova elutazhatnál 2 hétre vagy hosszabb időre, hova utaznál, és miért pont oda?

Nepáli, India körútra, de csak akkor, ha sikerülne helyi kapcsolatot teremteni, hogy ne csak a turistáknak mutatott valóságot lássam.

Nálad hogy néz ki egy tökéletes vasárnap?

Ó, ez nehéz kérdés, olyan sokféle lehet, ezen most el fogok gondolkodni …