Útközben Jóga Óbuda

Városi elvonulóhelyként működünk, amit Indiában asramnak neveznek, mert ide konkrét céllal, feladattal érkeznek az emberek, hiszen srama azt jelenti, elindulni a belső szabadság felé vezető úton.

Óbuda egyik kisebb forgalmú utcájában, zöldövezetben található stúdiónk, egy családias hangulatú, Makovecz tervezte modern irodaház 2. emeletén, ahol modern, világos, jól szellőztethető három teremben várjuk a gyakorlókat. A stúdió mindenhol padlófűtéssel rendelkezik, így a hidegebebb napokon is kényelmesen, mezítláb tudunk a terekben közlekedni.

Várunk egy kellemes közösségi térbe is, ami egyben egy jól felszerelt konyha, ahol nyugodtan elfogyaszthatunk egy kellemes teát vagy beszélgethetünk az óra előtt vagy után az oktatókkal és a többi jógázóval.

A gyakorláshoz minden eszközt biztosítunk a hozzánk betérőknek, a matractól kezdve, a téglák, hevederek, ülőpárnák és minden egyéb eszközt is a rendelkezésedre bocsátunk, hogy a gyakorlás, minél támogatottabb legyen számodra.

Bérelj termet az Útközben Jóga Óbuda Jógastúdióban!

Termeink egy-egy alkalomra, vagy akár rendszeresen is bérelhetők hétköznap és hétvégén is

 

Az igényesen kialakított, hangulatos, napfényes Útközben Jóga Óbuda jógastúdióban megtalálod az ideális választást.

A jógastúdió Óbuda központi helyén, pár perc sétára a Vörösvári és a Bécsi úttól, zöld övezetben, irodai épületben, a 2. emeleten található. A stúdióhoz 3 terasz is tartozik, ahova akár ki lehet ülni beszélgetni, teázni.

A stúdió csendes környezetben, egy modern, tiszta, világos épületben helyezkedik el, ahol a többi irodai bérlő támogató, elfogadó a stúdió tevékenységével kapcsolatosan. A stúdió hosszú évek óta ebben az épületben működik.

A stúdió mindenhol padlófűtéssel ill. fűtés/légkondicionálóval rendelkezik.

 

Érdeklődj félnapos és egésznapos kedvezményeink iránt!

Termeink

Shiva terem – 46 m²  – laminált padló
Shakti terem – 
48 m² – laminált padló
Dharma terem – 
22m² (magánóra, kiscsoport, terápiás ill. kezelőhelyiség) – járólap, igény esetén szőnyeget tudunk biztosítani.

Mindegyik terem teljeskörűen felszerelt, az alábbi jó minőségű eszközöket biztosítjuk:
– jógaszőnyegek
– ülőpárnák
– jógaplédek
– hengerpárnák
– hevederek
– parafa téglák
– polifoam blokkok
– mécsesek, füstölő
– hifi

A termeken kívül:
– felszerelt konyha (tisztított víz, hűtő, mikro, evőeszközök, tányérok, bögrék, vízforraló)
– közösségi tér
– recepciós pult (ha szeretnél személyzetet, kérjük, jelezd)
– tágas női és férfi öltöző zárható öltözőszekrényekkel
– 2 WC, 1 fürdőszoba/zuhanyzó

 

Árajánlatért kérjük, keresd Csenki Brigittát: +36 70 635 13 31
utkozben.sales@gmail.com

“A test a templom, az ászana az ima.”

BKS Iyengar

A jóga végső célja a megszabadulás, a citta vrtti nirodha. A boldog, szabad, kiegyensúlyozott élet, más szóval, a megvilágosodás.

A jóga egy gyakorlati, önismereti eszköz, megmutatja a viszonyulásainkat, mintázatainkat. A viszonyulásom a testemhez, a szokásaimhoz, az életmódomhoz, a kapcsolataimhoz, a munkámhoz, a hivatásomhoz. Az ember képes a változásra, de ehhez erőfeszítést kell tennie, sokszor nem kevés erőfeszítést.

Mi a kezedbe adjuk az eszközöket. Missziónk, hogy legjobb tudásunk szerint megmutassuk és megtanítsuk, hogyan lehet boldogan, kiegyensúlyozottan élni.

Ha tudatosan figyelsz a környezetedre, akkor egyre többet tudsz meg magadról – és egyben a világról. Az ember egy, oszthatatlanul egy, de ezt csak akkor tudja megtapasztalni, ha képes megteremti a belső szabadságot.

"A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga
a boldogság."

BUDDHA

Belső szabadság
Mentális fejlődés
Kiegyensúlyozottság
Tudatos életmód

A jóga hagyománya

A jóga lényege az öntudat és a világgal való kapcsolat megváltoztatása. A jóga teljes terápiás rendszer: a test, az érzelmek, az elme és ezáltal emberi kapcsolataink ellenőrzése, uralma, tudatosítása és összekapcsolása. Cél, hogy ne legyünk a test, az ösztönös érzelmeink és az automatikusan beinduló gondolatok rabjai, hanem távolságra tegyünk szert, hogy ráláthassunk ezek működésére, ami bizonyos szempontból tárgyilagosságot jelent. 

A test helyzetéről, izmaink állapotáról a mentális, érzelmi, gondolati állapotra lehet következtetni.

Krónikus testtartás = krónikus élet


A jógával ezért a testből indulunk ki, az uralmunk alá vonjuk (a szanszkrit ‘jóga’ szóban a ‘judzs’ gyök igát, összekötést jelent szó szerinti fordításban). A test egy ökológiai rendszer. Ha úgy tekintünk rá, mint amelyet kívülről támadnak meg különböző betegségek, azt gondolhatjuk, hogy valamilyen (gyógy)szert beszedve rendbe tehetjük magunkat. Pedig ekkor csak a durva, fizikai test tüneteit kezeljük. A hinduk szerint soha nem a külvilágban van az ok, az ok mindig bennünk van. 

A test izmossá, erőssé, sőt akár formássá tétele a jóga úgynevezett járulékos hatása, soha nem lehet öncél, viszont rendszeres gyakorlással együtt jár a jógával.

Ahogy formálódik és erősödik, rugalmassá válik a test, úgy formálódik, erősödik és válik rugalmassá az elme


Mentális feszültségek, stressz hatására bizonyos izomcsoportok is befeszülnek. Később, amikor a stresszhelyzet már nem is áll fenn az izom gyakran még mindig ilyen állapotban van, ami viszont visszahat és újra megteremti a negatív érzelmeket és gondolatokat. A jóga szerint a testtartás, a fizikai test állapota tehát alapvető kapcsolatban van a személyiséggel. 


Várunk szeretettel!