a

Buddha születésnapja

Buddha születésnapja a Vészak ünnep, a mai Telihold napja. Nemcsak születését, hanem a megvilágosodását is ilyenkor ünnepeljük. Nem véletlenül mondják, hogy Teliholdkor született, hiszen ő az elengedés mestere, az egész filozófiája arra épül, hogy engedjük el mindent, ne ragaszkodjunk semmihez és senkihez. Leült a bódhi-fa alá és azt mondta, addig ő innen bizony fel nem áll, amíg nem érzi, hogy szabad.

Most itt van számunkra is a lehetőség. Megnyílik a föld, lehet mélyre menni, a legmélyebbre ásni.

Mindenkinek van egy kulcsproblémája, van akinek ez a karrier, van, akinek a párkapcsolat, vagy a család, az otthon, a baráti kapcsolatok – a lényeg, hogy az élet számodra most aktuális fő problémás kérdését lehet magadban végérvényesen lezárni.

Tereprendezés, gyomlálás. A napsugaras, stabilnak tűnő Bika-napokba idecsap egy hatalmasat a Skorpió és azt mondja, nézz már végre könyörtelenül szembe azzal, ami hiány az életedben. Fogadd el. Gyászold meg.

A Skorpió egy mély sebet tép most fel, azt, amivel régóta küzdesz. A fő elakadást. Itt az idő, ki lehet tisztítani a sebet! Ha ezt megteszed, nem gyengíti tovább az életed.

A hagyomány szerint a Skorpió Telihold az egyik legmarkánsabb erő, amelynek segítségével átalakíthatod az életed. A Skorpió a halál, az újraszületés, az átalakulás. Az átváltozás. Most nincs lehetőség a szőnyeg alá söpörni az érzelmeidet, úgy tenni, mintha. Igaz megélésekre vágysz, a pontra a mondta végén.

Nincs susmákolás.

Szerintem van olyan, amit nem lehet teljesen elengedni. Van olyan seb, ami a lényed része, mindig ott marad a heg. Attól vagy te az, aki. Egy fontos dolgot kell figyelembe venni, mégpedig, hogy ne hagyd elgennyesedni, tisztítsd ki, ez a lényeg!

Ez a Telihold azt vizsgálja, hogy készen állsz-e egyensúlyba hozni az életed és tisztázni azt a nagy drámát magadban. A fő problémát rendezni mered-e, tudod-e, akarod-e. Azt, ami folyamatosan fertőz téged.

Azt, ami a lelki immunrendszeredet gyengíti. Ami megakaszt, ami miatt valamelyik életterületen nem tudsz kiteljesedni. Visszatart attól, aki igazán lehetnél.

Képes vagy szembenézni a “démonoddal”, azzal, aki kísért?

A Bika most fogja a kezed. Átvezet a félelmeiden. Most kell menned, mert most ő ott van melletted. Soha máskor nem lesz ilyen égi támogatás.

Indulj.

Az érzelmeid fontosak. A fájdalmad számít.

Biztonságban vagyok.

Szeretve vagyok.

Belső munkában vagyok.

Az elengedés egy folyamat, egy visszatalálás önmagadhoz. Egy hazaérkezés. Ne engedd, hogy valaki vagy valami még évekig a váróteremben tartson. Mire vársz? Menj, senki más nem fogja meglépni helyetted.

A szomorúság fontos, a bánat szükséges. Engedd ki a mérged, a haragod. Az érzelmeid számítanak.

Te számítasz.

Rakd le a terheidet. Add ki magadból.

Hari OM

Brávácz Alexandra