a

Testünk titkos üzenete

Lelkünk időről időre üzeneteket küld számunkra, ha valami belül nem stimmel. Így jelenik meg például a térdfájás. A szomatizálás az, amikor az érzelmi, gondolati, akarati egyensúlytalanság már megjelenik fizikai szinten, betegség vagy fájdalom formájában.

Nagyon komoly üzenet már, amikor ténylegesen betegek leszünk, akkor már a lélek üvölt, ordít, kiabál.

Előtte is küldött üzeneteket, csak először gyengéden, halkan súgott, terelt, valami felé vagy valamitől el. Volt, hogy észre sem vetted, vagy nem is kaptad meg, vagy nem olvastad el, vagy egyszerűen kitörölted, mert nem akartál foglalkozni vele. Sokszor nem akarsz róla tudomást venni, hogy mi az üzenet, mert az a kényelmes.

De üzenet az mindig van.

A jógafilozófiában a kóshák, az úgynevezett burkok azok, amelyek elfedik ezeket az üzeneteket. Olyanok mint a lámpaernyők. Sokszor olyan vastag ernyőket vonunk saját magunk fényére, amin már az üzenet át sem megy. Eza tudatosság hiánya, amikor sötét lesz. Ekkor merevedik be a test, megszilárdulnak a nézetek, ekkor jelennek meg a kemény, kritikus gondolatok, érzelmek és a rugalmatlanság gondolati és érzelmi, cselekvési szinten is megjelenhet. Amikor csak a saját igazunkat szajkózzuk.

Tehát vegyük akkor a térdet. Sokszor halljuk, hogy a térd az alázat hiányára utal. Nagyon felszínes ezt így kijelenteni, mert minden betegség rendkívül összetett, de azért egy biztos, lehet persze összefüggés az alázat hiányával, de mindig érdemes megnézni, hogy az honnan ered. Mert a térd az esetek 99%-ban csak már a tünet. Az okozat. Sokkal előtte van a nagy baj, az ok. Mindig a nagyobb felé érdemes haladni és azt megvizsgálni, mert a kisebbnél, a gyengébbnél, a sérülékenyebbnél fog megjelenni először a tünet. Aztán persze átterjedhet a nagyobbra is.

Tehát menjünk feljebb. A legnagyobb ízületegyüttes a csípő. Ha a csípő merev (bűntudat), a combok merevek (agresszió), nincs bennünk kellő elfogadás és türelem (vádli), akkor bizony túl kevés lesz bennünk az alázat. A térd meg reccsen. A képlet inkább így néz ki. És persze ennek ezer és ezer árnyalata lehet.

Tehát érdemes mindig az okokkal foglalkozni, a térd esetében a csípőt mobilizálni, a felgyülemlett bűntudattal dolgozni, az elfojtott érzelmeket kiengedni, feldolgozni, a combot és a vádlit nyújtani, a téves döntéseket elfogadni, amit pedig meg tudsz változtatni az életedben, azt megváltoztatni.

Akkor csökken benned a túlzott agresszió, távozik a bűntudat és akkor kevésbé jelenik meg az egészséges alázat hiánya az életedben. A térd pedig gyógyulhat, de sajnos nem minden esetben. Van az, amikor már a folyamat visszafordíthatatlan.

Mindent tárol a test, ebben biztos lehetsz. Minden beszólásodat, durvaságodat, keménységedet, ragaszkodásodat, szomorúságodat, hazugságaidat, haragodat, dühödet és a félelmedet.

Kitartó gyakorlást mindenkinek!

Namaste

Brávácz Alexandra