a

Hiányból elégedettség

Korán jött a Bak-újhold. Ha jól emlékszem, az utóbbi években mindig csak évkezdéssel, januárban ért minket, de idén már tegnap érkezett. Sürgetjük a változást.

Ez az újholdi energia arra tanít, hogy hogyan találd meg az ilyen nehéz, elidegenedő, kemény időkben az elégedettséget. Hogyan tudj megbékélni azzal a gondolattal, hogy valami vagy valaki neked nincs. A karácsonyi Bak-újhold azt jelenti, hogy az időszak meg akarja nekünk mutatni könyörtelenül a hiányokat.

Az újhold segít ránézni arra, hogy mindig valamitől teszed függővé, hogy boldogan és elégedetten élj. Boldog leszel, ha majd lesz gyereked. Ha lesz kettő. Ha lesz egy lány is. Boldog leszel, ha lesz párkapcsolatod. Boldog leszel, ha majd meglesz az otthon. Ha majd lesz szép berendezés. Ha majd ott áll az új autó. Ha le van foglalva az utazás. Ha végre lépsz egyet a karrierlétrán. A ha-lista végtelen.

Folyton idealizáljuk és romantizáljuk az életet. A tökéleteset keressük a tökéletlenségben.

A helyzet az, hogy sosem lesz elég. Soha nem érzünk elégedettséget, nincs teltségérzés, amint megvan az egyik, máris fordulunk rá a másikra. Nincs ebben megállás.

Pihenj meg most, engedd el az akarást, a megszakadást, a túlteljesítést. Most eljött annak az ideje, hogy a nulláról kezdd, de ehhez el kell jutni a végekhez.

Lassulj le és azzal foglalkozz, ami igazán fontos és értékes. A Bak egy erőteljes Föld-jegy, a nyugodt stabilitás megtalálása a tét, szükség van rá, hogy eljuss a falig. Tudod, mint a lótusz, lent a mélyben, a legnagyobb lelki mocsárban van a gyökere, és egy hosszú-hosszú utat tesz meg fölfelé, mire végre majd kibukkan és meglátja a fényt. Az egyik legszebb virág a Földkerekségen, a tudatosság szimbóluma.

Egész évben ezt az időszakot várjuk, a karácsonyt, ami azért olyan, mint a lakmuszpapír, megmutat mindent felerősítve, azt is, ami nem szép. Rohanunk, szaladunk, hajtunk, egy pillanatra sem állunk meg, mert a rohanással csak pótolni és elfedni akarjuk a hiányokat.

A megállástól rettegünk, félünk, mert akkor szembe kell nézni azzal, ami nincs. Nincs kellő vagy elég szeretet. Kifestünk magunknak egy ál-valóságot, amiben aztán hamisan élünk. Most itt a lehetőség ebből kiszabadulni.

Az újhold teremtve elengedés, ahogy a telihold engedve teremtés. A két energia mindig együtt van jelen, csak máshol van a fókusz.

Most abból profitálunk, ami nincs az életünkben, hogy akkor abból mit és hogyan lehet építeni. Hogyan érdemes újrakezdeni, másképp folytatni az új évben. Ki nélkül vagy kinek a hiányával. Mert úgy is lehet. De először fogadd el a hiányokat, menj le a lélek sötét éjszakájába.

Ezért én idén karácsonykor most azokhoz szólok, akik ma egyedül töltik a szentestét, akik magányosak, akik nem tudnak roskadásig megrakott ünnepi asztalt posztolni, mosolygó, díszbe öltözött családot virítani, azokkal érzek együtt, akik nélkülöznek, akik valamilyen ok miatt nem tudnak azzal együtt lenni, akivel szeretnének.

Azoknak küldök szeretet, akik szenvednek. Akik messze élnek a családjuktól. Azoknak, ahol már nem él a közeli hozzátartozó.

Azoknak küldök együttérzést, akiknek ez az első karácsony valamelyik szerettük nélkül.

Azokra gondolok, akik nem állnak szóba valamelyik családtagjukkal, akik között viszály van, ezért idén karácsonykor nem köszöntik egymást vagy nem is találkoznak.

Azokra gondolok most a legnagyobb szeretettel, akiknek fáj, mindegy most, hogy milyen okból.

Akik úgy érzik, nem szeretik őket eléggé. Akik nem azt kapják, amit szeretnének és azokra főleg, akik adni sem tudnak, mert nincs kinek.

Nem vagy egyedül.

A fájdalom enyhül, az emlék megszürkül, a megbocsátás születőben van. Minden elmúlik. Minden változásban van, semmi nem marad így örökké.

A fényhez úton vagy. Erre az időszakra is nagyon nagy szükség van, azért, hogy megtanuld értékelni az életet, hogy ne legyen túl felszínes. Az élet akkor teljes, ha mély.

Mi a legfontosabb? Magaddal foglalkozz, mert nem minden igaz szeretet, ami annyira fénylik.

Boldog legyen az ünnep, ne kellemes és főleg ne tökéletes. Máshol is megreped a bejgli.

Minden jó.

Brávácz Alexandra