a

Összegzés

Itt kopog már 2023 az ajtónkon. Rengeteg új tervünk, új ötletünk van az új évre a stúdióban, megyünk szépen előre, nagyon színes órarenddel és programokkal készülünk. Jelenleg egy új stílus kialakításán is dolgozom, a klasszikus, hagyományos keretekből kicsit kilépve alkottam meg egy új irányzatot, de még átdolgozás alatt van, hamarosan látni fogjátok azonban az órarendben, egyenlőre erről ennyit. Rendkívül sikeres néhány hónap van mögöttünk, köszönjük, hogy velünk vagytok, hogy engeditek magatokat általunk vezetni. Ahogy ma az órám után fogalmaztam, hogyan lehet jóga nélkül élni? Nem tudom.

Egy másik fontos sarokkő is lesz az életünkben, mert egy ideje dolgozunk Marcival közösen egy nagyszabású új projekten, amit bízom benne, hogy hamarosan látni is fogtok, mert végre elindítjuk, addig még maradjon ez is titok. ❤

Fantasztikus év volt, volt lent és fent, volt minden benne, nem tudom azt mondani, hogy nem történt semmi.

Csaknem 500 egyéni órát tartottam és kb. 100 csoportos órát. Az elmúlt év teljesen átalakította az eddig jól bevált, megszokott struktúrámat, amiben lehet, eléggé el is kényelmesedtem. A covid előtt minden hónapban tartottam elvonulást 30-40 főnek, viszont idén pont az ellenkezője történt, több tábort le is kellett mondanom, mert csak 10 fő alatt jelentkeztetek. Nyilván sok oka van, hogy miért, részben financiális, de más is lehet, hiszen az elvonulásokat 2014 óta szervezem, nagyon kevesen tartottak tábort évekig, idén valahogy hatványozottan már mindenki elvonulást tart, ami jó, mert ezek szerint mások is rájöttek, hogy rendkívül hatékonyan lehet dolgozni elvonulásokon, a nem megszokott keretek között. Engem ez inkább motivál, mint elszomorít, mert ez azt is jelenti azért, hogy többen is járnak jógázni, de az is biztos, hogy át kell nekem is gondolnom, hogyan tovább. A betervezett táborok nyárig mindenképpen meg lesznek tartva, de utána biztos átalakulunk az elvonulásokat illetően ősztől.

Szeretnék nagyobb távolságokra, messzibb helyekre is utazni veletek, évek óta rágjátok a fülem, hogy menjünk Balira és Indiába, ezekre szeretném az energiáimat felhasználni, de biztos, hogy megyünk idén ősszel Prágába és egy berlini út is szervezés alatt áll, Berlinben nőttem fel, nekem fontos hely más szempontból is, szóval jó lesz városokba is menni.

Idén elindult a 6. egyéves alapoktatóképzésünk is, ismét nagyon jó csapat jött össze, de az idei vizsgázók is rendkívül profik voltak, nyugodtan engedtük el őket. Az oktatóképzés nagyon speciális munka a jelentkezőkkel, mi, vezető oktatók is minden évben újítunk és a módszertanon változtatunk.

2023 nagyon más év lesz, mint az elmúlt néhány, előre lehet majd lépni sok mindenben. Nekem sok magánéleti, családra vonatkozó tervem is van, bízom benne, hogy meg is tudom azokat valósítani. Nem szoktam a magánéletemről beszélni, csak ritkán, meg a gyerekről sem, aki már nem is gyerek, hanem lassan felnőtt férfi, de inkább egy imádnivaló és érzékeny kamasz, akivel csodás hónapok vannak mögöttünk. Együtt alakulunk át, amit néha áthat a kétségbeesés (főleg részemről), aztán meg az eufória (szintén főleg csak részemről), de nagyon boldog vagyok, hogy az anyukája lehetek.

Tehát én várom az új évet, most azt érzem, megkönnyebbülést érzek, hogy véget ér bennem a 2022.

Neked milyen éved volt?

Várunk benneteket a stúdióban, képzéseken, elvonulásokon igazán elhivatottan és nagyon nagy szeretettel!

Brávácz Alexandra