a

Tágra zárt szemek

Komoly változások előtt állsz, löknek előre az erők az új felé, csak kapkodod a fejed és nagyokat pislogsz, pedig minden érthető, nincs min csodálkozni. Tulajdonképpen semmi különös nem történik, csak beérik az eddigi, persze csak akkor, ha hagyod. Mindaz, amit eddig tettél most beteljesül. Most nyer értelmet, most áll össze, most ér oda, ami eddig már rég benned volt. Persze olyan is lehet, hogy kellemetlen szembenézni azzal, ami van, sokszor nem akarjuk azt látni, pedig az csak a felszín, nem is valós, sokkal igazabb az, ami mögötte van. Aki eddig figyelt, az most azt megláthatja.

Itt a Vízöntő-Újhold, kezdődik az új év, jön az új élet. Felkészültél?

Nagy lendületet kapunk, ami eddig el volt rejtve, amin eddig munkálkodtunk belül és akár kívül is, lassan szárba szökken és elindul. A Vízöntőben indulnak el a nedvek a növényekben is, még nem látható feltétlenül a fizikai valóságban az új, de lassan manifesztálódik.

Engedd, ne állj ellen! Hagyd!

Felnővünk., ha tetszik, ha nem. Akkor is, ha nem akarunk. A felnőttség felelősség, ott nem lehet már másra mutogatni. Gondolj arra, hogy a tudatos felnőttség egyben viszont a szabadság is. Elég volt az állandó gyónásból, megbánásból, a mi lenne, ha-ból. Minek vesztegetni tovább ezt az inkarnációt.

A Vízöntő időszakban önnön szabadságunk megtalálása a tét, most ezen van a hangsúly. Ez persze mindenkinél másban fejeződik ki. Valakinél pusztán abban, hogy képes kiállni magáért és meg tudja húzni a határait, ez amúgy szerintem óriási nagy dolog. Valaki más felvállalja végre a vágyait. Van, aki meg beleáll és megvalósít, megteszi az első kapavágást. Van, aki munkahelyet vált vagy egy új projektbe kezd. Van aki a nem támogató párkapcsolatát zárja le, de olyan is van, hogy valaki új otthonra talál.

Te látod már, hogy mi vagy ki az, ami neked való? És azt, hogy mikor cselekszel vagy döntesz ellenkezésből és mikor valójában a te saját vágyaidból és a legfontosabb, hogy a kettő között képes vagy-e különbséget tenni. Ha nem, akkor az még mindig csak a gyermeki működés.

A szabadság önszeretet. Aki önszeretet gyakorol, az szabad ember. Nem köti senki és semmi, nem ragaszkodik légvárakhoz. Sokan ébrednek már, de többen alszanak még. Aki ébred, az most viszont feltartóztathatatlanul elindul.

A világ változik. Te változol. Csak bírj az energiákkal lépést tartani.

Engedem. Áramlok.

A Vízöntő az élő optimizmus, ezért most bele lehet vágni félelmek nélkül az újba, csukott szemekkel rábízhatod magad a Belső Vezetőre.

Támogatást az kap, ami mélyen a szívből fakad. De ehhez látni kell az intuíció által és nem csak nézni a szemekkel. Mert az igazság belülről jön. Hagyd abba mások hibáztatását!

Fontos lesz, hogy az élet örömeit meg merd élni, hogy ne korlátozd magad, hogy ne pazarold el olyanokra az energiáidat, akik nem támogatnak, mert ők csak gátolják a folyamataidat. Nekem az elmúlt két év erről szólt. Fontos az is, hogy tudd fogadni ragaszkodás- és ítélkezésmentesen, félelmek nélkül az új utadat, hogy be tudd fogadni mindazt, ami vár rád. Egy fontos csomóponthoz érkeztél az életedben és nagyon nem mindegy, hogy merre mész ki a körforgalomból.

Merd vállalni a sorsod! Nyiss! Add meg magad! Add át magad!

Hagyd az eseményeket csak úgy történni és ne akard kontrollálni a történéseket, akkor minden annak megfelelően alakul, ahogy minden résztvevőnek a legjobb lesz. Bízz és a bizalmad a jó útra terel.

Megy a régi mintázat, a régi hitrendszer és jön az új. Ez sokaknak fájdalmas. Ők nem mernek belenézni a fénybe, mert az annyira, de annyira vakító és átalakító. Tisztító.

Te hol tartasz, inkább benne maradsz a régiben, mert az biztonságos, akkor is, ha az nem jó? Nem, most ki fogsz tudni törni ebből.

Eljött az idő, amikor az lesz a fontos, hogy megvalósítsd azt, amivel te valójában és igazából azonosulni tudsz. Ami te vagy. Tedd fel magadnak őszintén a kérdést, hogy mit szeretnél. Merre mennél? Tudsz erre úgy válaszolni, hogy ne üljenek közben a válladon mások? Hogy azok a hangok ne befolyásoljanak? Tudsz te önállóan dönteni?

Kinek akartál eddig megfelelni? Kinek akartál eddig látszani?

Nyisd ki a belső szemed és azzal láss. Egyedül az az igazi biztonságos. A többi önbecsapás. Hiszen tudod “jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

Zárd hát tágra a szemed.

Eljött a te időd. Együtt vágtázunk.

És erről az egészről ez jut eszembe: https://youtu.be/Nzlj2-5GmI4

Namaste

Brávácz Alexandra

Kép: Lucy Campbell