a

A vonzás törvénye

Képesek vagyunk bevonzani bármit vagy bárkit az életünkbe? Hogyan működik a vonzás törvénye, van-e egyáltalán ilyen?

Ahova a figyelmedet tereled, oda energia kerül, mégis a jövő nem programozható gondolatokkal a hétköznapi tudatállapotban.

Ugyan az ember bír a teremtő energiával, csak ezt nem tudja magáról, illetve nem érti ezt jól, hogy az hogyan működik benne.

A jövő az ok-okozati törvénynek van kitéve, a karmának. A jövő cselekvési energia. Amilyen a világ, amilyennek te azt látod, az a karmától függ. A karmát rengeteg minden és mindenki befolyásolja, ráadásul létpillanatról létpillanatra változik. Születik és elmúlik. A karma nem állandó és nem megváltozhatatlan. Az eddigi cselekvések összessége az, amit jelenleg tapasztalsz. Az életed tehát más emberek, lények cselekedeteinek és a saját cselekedeteidnek az eredménye.

A karma nem sors, az ember nem kitett egy fix valaminek, viszont adott hajlamokkal születik, tendenciákkal, tehát van egy kerete. De ez a keret szükséges, olyan mint a játékszabály a társasban, hogy a káosz elkerülhető legyen.

Tehát az a közeg, ahova születtél, az ő cselekvésük függvénye is az életed, ezért van az sajnos, hogy a szüleink, barátaink, bárki aki az energiamezőnkbe bekerül és igazából mindenki bekerül, mert nincs az energiamezőtől eltérő világ – de ez egy másik történet – szóval aki bekerül, az hat ránk, csak valaki erőteljesebben, például az, aki közelebb van. Az anyád nagyon közel van. Az apád is.

A lényeg, hogy mindenki karmája (cselekvéseinek összegsége) befolyásol bennünket és egy mintázatot rajzol ki bennünk. A szülők karmája egy éves korig belénk vésődik, mert egy álbiztonságot ad, egy kapaszkodót.

Ha ettől a karmától egy pillanatra is el tudnánk vágni magunkat, felszabadulhatnánk a rossz mintázat alól, megjelenhetne az önszeretet. Ami a lényeg. Ezért találták ki a jógát, mert a jógával felszabadíthatjuk magunkat és ha önszeretetben vagyunk bármi lehetséges.

Nem te vagy a teremtő és nem te teremtesz, hanem te vagy maga a teremtés – ez egy fontos lényegi különbség.

A létezésed A Teremtés. So Ham – az vagyok – hangzik az ősi mantra.

Így valóban van olyan, hogy tudsz valamit és valakit bevonzani, de ehhez energiaszinten kell változtatnod a cselekvés által és nem a külső tárgyra vinni a fókuszt. Minél több pénzt akarsz, annál kevesebb lesz, mert a vonzás törvénye mellett a taszítás törvénye is érvényesül.

Olyan nincs, hogy leülök és mormolok, és azáltal az a gondolat a fizikai világban megvalósul. Neked energia, vagyis rezgésszinten kell beavatkoznod, de szerencsére megtudod ezt tenni, az energetikai rendszeredbe be tudsz nyúlni a gyakorlás, a jóga által.

Nem vagy mindenható, mert ebben a társasjátékban, amit úgy hívunk élet, más bábuk is játszanak, ezért sajnos nem tudod egyrészt a karmát egyik pillanatról a másikra megváltoztatni, másrészt sajnos nem biztos, hogy egyáltalán meg tudod változtatni, mert ahhoz a többieknek is szavuk van. Nem tudod magad elkülöníteni.

Egyek vagyunk. Ez a nehézsége, de a szépsége is ennek a játéknak.

Valójában nincs egy változatlan szubjektum, aki teremt és nincs egy változatlan objektum, amit teremt. A kettő ugyanaz, a kettő összeér.

Mivel tehát a teremtés cselekvés és a cselekvés energia, ahogyan te vagy a világban, a te energiáddal, cselekedeteiddel, úgy lesznek emberek és tárgyak, amik tudnak azzal az energiával együtt rezonálni. Persze vannak emberek és tárgyak, akik vagy amik nem tudnak. Ezért van az, hogy valaki szimpatikus, más meg nem, valakinek van pénze, valakinek meg nincs, valakinek van szerelme, van akinek nincs és így tovább.

A te energiád állandó rezgését tükrözi vissza a világ. És ez a lényeg!

A teremtés az maga az általad tapasztalt világ, a világod, ahogy az számodra megjelenik.

Hogy te nem egy alany vagy, hanem cselekvés, ezt nehéz a hétköznapokban érzékelni és a nyelvvel kifejezni, mert az érzékszervek által egyfajta állandóságot tapasztalunk, egy ént. Minden reggel a tükörben nagyjából ugyanaz az én néz vissza. De csak nagyjából! Valójában teljesen más mint tegnap. És sajnos a nyelvbe vagyunk zárva, ahol alany-tárgy kettősségben kommunikálunk.

A teremtés Egy, nem annyi teremtés van, ahány ember, a teremtés Egy és mi mind ennek a teremtés energiának vagyunk a megnyilvánulásai.

Mivel tehát nem egy alany vagy, ártalmas ezt az alanyt erősíteni, mert akkor az ego erősödik csak.

Cselekvés vagy, azaz folyamatosan mozgásban és változásban vagy, minden felcicomázás alól kicsúszik az aki vagy, megfoghatatlan. Nincs sajnos olyan, hogy te végzel 40 napig hasizomgyakorlatokat, erős lesz a hasad, és örökre úgy marad, ha utána két hétig nem végzed, a hasad ugyanolyan puha lesz. Az ego hízik csak, majd az ego szenved. És ez minden másra is igaz.

Ezért az energiával benned foglalkozz! Amihez persze lehet erősítő gyakorlatokat is használni. Ászanázz, de ne azért, hogy csinos legyél, hanem, hogy egészséges legyen a tested, rugalmas, hogy tudjál meditálni. Csak a meditáció az, ami a felszabadulást hozza a karma alól.

Ha tudnál magadra akár egy pillanatra is teremtésként (és nem teremtőként) tekinteni, akkor nem lenne szenvedés az életedben, hanem csak szeretet.

Nem vagy képes pénzt, szerelmet, betegséget bevonzani pusztán azzal, hogy rágondolsz ezekre, vagy imádkozol ezekért. Ilyen nincs, különben bármit tudnánk egyik pillanatról a másikra magunknak varázsolni. De fontos, hogy milyen gondolatokkal vagy jelen a világban, mert a gondolat is energia, tehát a gondolatok tudják befolyásolni az energiameződet.

Tehát ne a vonzással foglalkozz, ne a tárgyra vagy az emberre vidd a fókuszt, amit vagy akit szeretnél, hanem magadra.

Ne akarj semmit.

Változtasd meg az energiaszintedet, a rezgésedet és a világod megváltozik, de ne egy konkrét cél érdekében, mert akkor máris ott a kettősség és az ego, és annak mindig szenvedés a vége. Csak a gyakorlásért magáért gyakorolj, ne azért, hogy elérj valamit. Azért fölösleges, mert minden a változásnak van kitéve.

Így viszont te teremted azt meg.

Ezt jelenti az, hogy te magad légy a változás.

Hari OM

Brávácz Alexandra