a

Elég jónak lenni

Feszültség. Kiteljesedés. Életenergia. Aktivitás. Szembenállás. Utána elengedés. Megkönnyebbülés. Ez a ma éjfél utáni Telihold.

Rájönni arra, hogy nem kell a tökéletes, mert nincs olyan, pont jó lesz az elég jó. Kinek akarsz állandóan megfelelni? Kitől várod az elismerést, a törődést?

Napok óta hihetetlen nagy erőt érzek magamban a teremtésre, az alkotásra, rengeteg új ötletem van, hatalmas energia, ami csak tol előre. Különösebb erőfeszítést sem kell tennem, magától történik minden. Sok újdonságot indítunk be, nagy dolgokba kezdünk bele, folyamatos szülés, születés, újraszületés.

Sok minden megfogant már régóta bennem, ami csak most bújik elő, mert van bennem biztonság. Lett belül és kívül is.

Ha te is így vagy ezzel, akkor ez részben a Bak-Nap energiája, amit érdemes is most kihasználni. A fáradhatatlanság. A jó értelemben vett csúcsra törés. A végletek, a határaid megtapasztalása. A telihold mindig a lehetőségek tárháza, nőknél az ovuláció pillanata. A Rák-Hold pedig pedig a dolgok megszületése, az anyaság.

Amit régóta dédelgettél magadban, a telihold fényében megmutatkozik.

Most itt az idő arra is, hogy valamit nagyon másképp csinálj. Hogy elengedd azt, ami eddig nem vált be, ami nem használt, ami láthatóan nem vitt előre. Nem jutatott el oda, ahova tulajdonképpen vágysz. Valami másra van szükség!

A Bak-korszakra mondják, hogy ha ebben az időszakban nem leszel jógi, akkor sosem leszel az. A gyakorlás előtérbe kerül és mindenki könnyen belátja, hogy ez az út van csak, a szellemi felülemelkedés. Új lendületet úgy lehet most venni, hogy tudatosan azokat a szokásokat elengeded, amik eddig hátráltattak. Magadat egyfajta önkorlátozáson keresztül a szabadsággal ajándékozod meg – ez a jóga. Például elengeded azt, hogy reggel tovább alszol, vagy, hogy pörgeted vég nélkül a közösségi médiát, felkelsz 15 perccel korábban, ráállsz a matracra és gyakorolsz. Ez már a Rák-Hold. Az öngondoskodás.

A magaddal való foglalkozás jelentőségének felismerése, ennek jött el az ideje.

Ahhoz, hogy el tudjon valami kezdődni, most helyet kell csinálni, teret kell valaminek adni, közben viszont le kell mondani valamiről, másképp ez nem megy. A fölösleges súlyok ledobásáról szólunk most, minden értelemben. Ami lehúz, azt kidobjuk és jöhet a felemelkedés.

Ez a teremtve elengedés.

Amikor tele a Hold, akkor a Nap (a személyiség, az ego, a tudatosságunk jelölője) szembekerül a Holddal (az önérzet jelölőjével, ami rejtett és nem nyilvánvaló), vagyis azzal, ahogy érzed magad igazából.

A Bak az agglegény, a szingli. Az önállóság. A Rákban a Hold az anya. A gondoskodás, a táplálás.

A Bak életet vesz, a Rák életet ad.

A Bak a konkrétum, a Rák a sejtetés.

A Bak a céltudatosság, a Rák a halogatás.

Mi bennük a közös? Mindkettő bezár, elzár, benntart. Ezt az önmagadba való zártságot tudod ma-holnap, s azután elengedni.

A Rák-Hold az otthon jelölője is. Hol érzem magam otthon? Hogyan tudom megteremteni az otthont magamnak, hol van egyáltalán az otthonom? Kivel érzem magam otthon? Miben érzem magam otthon? Miben mozgok otthonosan? Ezek a kérdések kavaroghatnak most bennünk. Erre lehet most egyértelműen a válaszokat megfogalmazni és tisztán látni.

A célok megtervezésénél tartunk, de érzem és tudom, hogy 2023 a tettek éve lesz, az az év, ahol nem halogathatod tovább, azt amit eddig halogattál.

Megkezdődött a folyamat. Rajta állsz, csináld már. Lépj.

2023 a remény éve is. Ne engedd el az ideális társról, a gyerekvállalásról, az otthonteremtésről való fantáziálgatást, de lépj a tettek mezejére. Ami fontos volt eddig, azért tegyél lépéseket, de türelemmel és nem erőszakkal.

Ne maradjon minden csak a tervasztalon. Ha régóta halogatod, hogy bejelentkezel a fogorvoshoz, hogy belekezdj az életmódváltásba, hogy átrendezed a lakást, hogy munkahelyet váltasz, akkor most itt az ideális idő.

A Bak kíméletlen, zord, szigorú, kelletlen, kemény. Ne engedd, hogy beássa magát a szívedbe. Használd inkább az erejét, a szívósságát, a kitartását és fordítsd teremtő energiává magadban.

Ez az olvadás időszaka, az önátadásé. De jöhet még a kemény tél, az a Bakra jellemző szilárdság, a túlzott precizitás, a perfektcionizmus, a megrögzöttségek, a beszűkültségek, a berögzültségek, viszont most egy ideig ezek elengedése van terítéken.

Ha megtanulod önmagadat jól szeretni, magadról jól gondoskodni, a határaidat jól meghúzni, meglátod, nagyon szeretni fog téged ez a világ és akkor bármi és bárki beléphet, amire vagy akire csak vágysz.

Öleld magadhoz a farkasod, azt az Éned, aki kellemetlenkedik, aki túl kemény önmagával és másokkal is, azt, aki sosem elégedett.

Szeretgesd meg, mint saját gyermeked. Szüksége van rá.

Elég jó vagyok – legyen ez a segítő mantrád.

Hari OM

Brávácz Alexandra