a

Beszélnünk kell – Ikrek-Telihold

Önérzetünk jelölője az Ikrekben az év utolsó teliholdja. Nagyon nagy igény arra, hogy kibeszéljük a dolgainkat. Pedig nem kell mindig mindent kimondani.

A Nyilas és az Ikrek mindketten labilis jegyek, vagyis a változásért felelnek.

Az Ikrek az, aki folyamatosan teszi fel a kérdéseket, a gyermeki énünk, aki újra meg újra megkérdezi, hogy jó-jó, de miért? Tudni és érteni akarja az okokat. Mindent ki akar elemezni. Minden függöny mögé akar nézni.

Minél többet tudsz, annál kevesebbet értesz. – hangzik a híres idézet Lao-ce-től, teljesen fölösleges időtöltés kutakodni kívül.

Ez a telihold könyörtelenül őszinte. Beszélned kell, de magaddal kell őszintén megbeszélni azt, hogy tulajdonképpen mit akarsz. Az érzéseidet akarod megérteni, mindet akarsz tudni, mindent, ami csak ésszel felfogható.

Az érzelmeket nem lehet megérteni, csak ez a baj.

Az év vége szép, de közben megterhelő időszak is. Megterhelő érzelmileg, fizikailag, sokaknak még a pénztárcáját is súlyosan megterheli. Folyamatosan nyomás alatt van mindenki, aki hagyja. Nyomás, hogy költs, hogy hétfogásos legyen az az ünnepi vacsora, tökéletes a családi műsor.

Ezt engedd el!

Kinek akarsz megfelelni? Kitől vársz elismerést?

Hagyd!

Mindenkin azt látom, hogy iszonyatosan el van fáradva, le van strapálva. Nagyon fontos, hogy megfelelően pihenjük ki az évet az elkövetkezendő hetekben, nem most kell a világot megváltani, most a befeléfordulás, magunkkal való foglalkozás időszaka van. Persze ehhez most csöndben kell tudni lenni. Ehhez most egyhelyben kell maradni, amíg elül kint a zavar.

Öntápláló, öngyógyító folyamatok zajlanak.

A Nyilas a várakozás, a remény, a hit és a szeretet hava. A magunkba és a külvilágba vetett bizalom, hogy minden jó lesz, sőt igazából rájöhetünk, hogy most is minden jó. A hála heteit éljük, most érdemes értékelni az amúgy természetes dolgokat, hogy van tető a fejed fölött, hogy vannak, akik szeretnek, van munkád, meleg víz folyik a csapból.

Ebbe rondít bele a nyughatatlan Ikrek, mert ő mindig elégedetlen. Elkezded hasonlítgatni magad másokhoz. Nincs erre szükség.

Jó vagy! Csodálatos vagy!

Amennyire a Nyilas nagyszabású célokat tűz ki és terveket sző, az Ikreket egyáltalán nem érdeklik a hosszútávú célok. Ahogy a Nyilas csak egységben tudja szemlélni a dolgokat, az Ikrek úgy vész el a részletekben.

Az Ikrek fejvesztve rohanna. Mit kell most még elintézni, megcsinálni, rakni, tenni, vinni? Nagyon jellemző a túlbonyolítás, túlkomplikálás, a teljesen kaotikus föl s alá rohangálás, intézkedés.

Ne gondold túl! Ne bonyolódj bele, ne vessz el!

Most az az időszak van, amikor még nem tudjuk, hogy merre, csúcsra jár a bizonytalanság. Már titkon meghoztad a nagy döntést, de még nem léphetsz. Várnod kell és figyelni.

Figyeld a világot, a gondolataidat, magadat, az érzelmeidet, a lélegzetedet. Ha jól tudsz figyelni, akkor talán megmutatkozik az is, hogy merre kell indulnod, hol van az első lépés. Ha káosz van körülötted, meg kell várnod, míg leülepszik.

Meditálj!

Egy biztos, változnod kell. Változnunk kell. Mindenkinek. Az élet nem fog soha visszatérni a hőn vágyott normálisba. Szerencsére. Ez egyáltalán nem baj. Másra van szükség.

Nézd a nagyképet. Közel a változás.

Csak mindent szeretettel tegyél, ne erőszakkal.

Brávácz Alexandra