a

Jön a belső béke éve – 2023.

Jön a belső béke éve

Közeledik az év vége, holnap már itt a téli napforduló, elkezd végre nőni a tudatosság fénye. Nehéz hónapok, évek vannak mögöttünk, de úgy tűnik, a következő év most valami mást hoz.

2023 ugyanis a remény éve lesz.

A kínai rendszer szerint 2023 a Víz-Nyúl éve, amit január 22-én ünnepelnek világszerte, mi is így teszünk majd, mert épp a plitvicei tavaknál lesznek a jelentkezők velem jógaelvonuláson. Ilyenkor ez egy nagyon jó lehetőség tudatosan és közösségben megfigyelni az új energiákat, az új kezdetet, amikor komoly elhatározásokat is lehet tenni.

A Nyúl a türelem, a harmónia, a szerencse, a béke és a siker. Mivel a remény éve is, reménykedhetünk abban, hogy kollektíve fellélegezhetünk. De nem csak fellélegezhetünk, hanem komoly szintet is lehet most lépni. Az anyagi síkon is kevesebb erőfeszítést kell már tenni, mert könnyebben jön a több, vagyis nem kell halálra dolgoznod magad, hogy valamennyi megmaradjon, könnyedebben fog áramlani a pénz, nem kell annyit gürizni, kínlódni, szenvedni. Ezt most nehéz elképzelni, hiszen óriási az infláció, mindennek az ára az egekben, kíváncsi vagyok, nagyon érdekes lesz ezt megfigyelni.

Ez az év arra tanít bennünket, hogy nem érdemes a külső gazdagsággal foglalkozni, hanem inkább a belső gazdagságot kell építeni, ápolni.

Békés évnek ígérkezik, meglátjuk, igaz lesz-e ez a szomszédban zajló háborúra, sikerül-e a feleknek békét kötni, mindenesetre minden lehetőség adott.

Víz, jin energiájú év, lelki finomsággal, lágysággal, engedékenységgel, elfogadással, együttérzéssel, mások felé odafordulással, nyugalommal, pihenéssel. Sok érzéssel, érzékenységgel. Amire érdemes figyelni, hogy azért ne a szétfolyás éve legyen, mert ha átesünk a nyúl túlsó oldalára, akkor a halogatás éve is lehet. Merj bátran lépni, vállalkozni, mert most sikerre lelsz!

Most itt az idő, hogy megtanuljunk valóban intuitíve élni.

Veszélyek a szétfolyáson túl: lustaság, túlzott elengedése a dolgoknak, erőtlenség, pontatlanság, nemtörődömség, sértődékenység, túlérzékenység, túlzott befeléfordulás, elszigetelődés, közöny, apátia, tespedtség, túlzott kényelmesség, elkényelmesedés, sodródás, túlzott passzivitás.

A kínaiaknál a nyúl a Hold szimbóluma, a női lágy energia, de a nem látható világ is. Ezért sokkal inkább a megérzések kerülnek előtérbe, átkerülhet a fókusz az anyagitól, a racionális világtól a nem látható világokra, azokra a helyekre, amelyeket ugyan érzékelünk, de az érzékszerveken túl helyezkednek el.

Egyszer régen Jáde császár egy szegény koldusnak öltözött és lement az állatok közé élelemért koldulni. Arra jött a majom, aki adott is neki némi gyümölcsöt, majd a folyónál egy vidra halat, a sakál pedig egy gyíkot és egy kis aludttejet. A nyúl csak füvet tudott volna adni, de mivel tudta, hogy azzal a koldus nem lakna jól, inkább önmagát ajánlotta fel. Az öregember azon nyomban feltárta, hogy ki is valójában, mert annyira meghatotta, hogy a nyúl feláldozta volna magát, csak azért, hogy ő enni tudjon. Jutalmul a nyúl örökké a Holdban él és a halhatatlanság szimbóluma.

2023 az önzetlen szeretet éve lesz. A tudatos és szeretetteljes önáldozatot keressük meg magunkban, mert az az örök élet titka.

Így megérkezhetünk az emberi sík legmagasabb szellemi szintjére, a szív terébe.

„E világon nyomorúságotok lesz. De bízzatok: én legyőztem a világot.” (Jézus)

Brávácz Alexandra