a

Egy önazonos lépés

Tegnap este (2023.02.05.) ért minket az Oroszlán-Telihold a Vízöntőben. Nézzük, mi a tanítás.

Ha most arra mész, amerre a szíved hív és szót fogadsz magadnak, akkor most csak jó helyre tudsz menni. Ne félj! Az élet bátorságpróba elé állít. Képes vagy -e felnőttként, felelősséget vállalva önmagadért meglépni a döntést. Egy nagy döntést. Azt, amit már igazból régen eldöntöttél, csak most kell ténylegesen meg is lehet lépni. Eljutottál a kapuhoz.

Az Oroszlán az önérvényesítés, az önrendelkezés, az önbizalom, a hit önmagunkban. Hogy képes vagy önálló lenni, meg tudsz állni a saját lábadon. Itt a lehetőség, el lehet engedni a gyerekkori ént, az infantilizmust, a túlzott kedélyességet, a hangulatingadozásokat, a bizonytalanságokat. Akár egyedül is, még a jég hátán is!

Most képes vagy kiállni magadért és meghúzni a határaidat, az Oroszlán az egyén hatalma, az Én ereje. Az élet most a saját életerőddel szembesít. Mit tudsz meglépni. Engedd el, hogy közben másoktól félsz, hogy másoktól tartasz, vagy, hogy azzal foglalkozol, ki mit gondol rólad, kinek mi a véleménye. Nem kell senkinek sem magyarázkodni.

Mivel a Telihold mindig feszültség, pont ezt kezdi ki, ezt kérdőjelezi meg, a bizonyosságodat önmagadban, mert a Vízöntő alapbeállításban ezzel pont ellentétesen működik.

A Vízöntő a kamasz, lázadó énünk. A Vízöntő a makacsság, ez a csontig hatoló kitartó jegesség, amit napok óta élünk, a kérlelhetetlenség, a hidegség, a vak célirányosság. Ez a nagyon kemény szél, ami most könyörtelenül pusztít, visz mindent, amire nincs szükség. A régi, megszokott kényelmes lebontása zajlik. A Vízöntővel nem lehet alkudozni, nem igazán lehet meggyőzni semminek az ellenkezőjéről, amit a fejébe vesz, ahhoz az elvhez ragaszkodik. Jól jön neki most az Oroszlán, mert kitartó tud lenni és most keményen véghez is tudja vinni.

Nincs mese, fel kell nőni!

A Vízöntő az elvek embere, míg az Oroszlán a tetteké, most a kettő egymásnak feszül benned. Tudsz-e arra menni, amerre te igazából szeretnél, tudsz-e a szív teréből őszintén élni. Itt a vizsga, most kiderül.

Ami a szíved szerint van, azt képes vagy-e megvalósítani? El tudod-e fogadni a gyengeségeidet és el tudod-e engedni azt, hogy vannak nehézségeid.

Az Oroszlán Telihold a Vízöntőben igazából az, hogy fontos vagy-e annyira magadnak, hogy kiállj az elveidért.

Szereted és tiszteled-e magadat jobban annál, minthogy megfelelni akarj bárkinek is hogy aztán kényelmetlen helyzetekbe préseld bele magad, amikben aztán feszülsz. Olyan helyzeteket látsz most meg, ahol túlzottan kell alkalmazkodni. A saját utad melletted meg felfénylik. A telihold fényében minden világossá válik.

A Vízöntő az, aki felteszi a kérdést, az Oroszlán pedig az, aki megválaszolja. Kendőzetlenül.

A Vízöntő a láb, az Oroszlán a szív, vagyis lehet, most más merre mész, mint amerre a szíved szeretne? Máshova húz a szíved, mint amerre lépsz? Ha igen a válaszod, nem jó helyen vagy. Ha viszont arra mész, amerre szeretnél, most minden támogatás a tiéd.

Az Oroszlán az uralkodó, de a Vízöntő is király, csak ő álruhában van, mert ő szellemi vezető. Nem a külvilágban teremti meg a birodalmát, mint az Oroszlán, hanem belül. Ha belül megteremtődik a rend, akkor kívül is. A legnagyobb kihívás a kettőt most egyensúlyba hozni, vagyis, hogy a lépéseid a szíved szerintit tükrözzék.

Csak az tud jól lépni most, aki ezt önazonosan teszi.

Higgy magadban!

Tedd meg a lépést, ami szükséges, ahhoz, hogy valamit magad mögött tudj! Bátran és tiszta szívvel.

A Vízöntőben megterhel bennünket minden, ami felelősséggel jár, pedig azt most nem lehet megúszni. Ha nehezen viseljük most a terheket, tudjuk, hogy ez normális. Szeressük ezt az időszakot, mert komoly szintet lehet lépni.

Ha vannak is félelmeid és még hátra tekintgetsz, eljön az idő, amikor már nem lesz visszaút. És ez jó és szükséges.

Brávácz Alexandra