a

Kimondani a kimondhatatlant

Ma Ikrek-újhold van. Az Ikrek a leglabilisabb, legmozgékonyabb időszak, mert ő egy többcsatornás jegy. Ő a hírvivő.
Az újhold viszont mindig befelé fordulás. Ezért most szenvedésként élhetjük meg, hogy kimondjuk azt, amit magunknak eddig nem mertünk bevallani. Most kimondhatjuk az eddig kimondhatatlant. A tabukat.
 
Ma azzal töltöttem délelőtt az időmet, hogy régi iratokat, papírokat szortíroztam és kidobtam nagyon sok olyan fölösleges dokumentumot, amire már nincs szükség. Rendet raktam. Régi szerződések, számlák, orvosi papírok, ilyen-olyan irományok, amiket pár évig megőriz az ember, de tulajdonképpen soha nem veszi elő őket, csak foglalják a helyet. Miért félünk kidobni ezeket, minek tartogatjuk múltunk darabkáit?
 
A hasztalan papírok mellett továbbrágtam magam egészen az emlékes dobozig, aztán azon kaptam magam, hogy szinte szemrebbenés nélkül, minimális szisszenés nélkül dobom ki a kukába a régi naplórészleteket, soha el nem küldött és kapott szerelmes leveleket, még évekkel ezelőttről. Aztán jöttem rá, hogy hát persze, Ikrek-újhold van! A legalkalmasabb pillanat ilyenkor megválni azoktól a szövegektől, kimondott, vagy leírt gondolatoktól, amikre már egyáltalán nincs szükség. Csak visszafognak. Dédelgetett álmokként porosodnak, de közük sincs a valósághoz.
 
Bevallani, hogy van, hogy tulajdonképpen már nincs. Amit annak hittünk, már rég nem az.
Legyen szó szülői kötelékről, párkapcsolatról, otthonról – már rég nem a régi. Vagy lehet, sosem volt az?
 
Ha valamit visszatartottál eddig te is önmagad elöl, jól eldugtad, akkor itt a lehetőség, válj meg bármitől, ami visszafog, ami visszatart.
Ne félj! Csak így tud hely lenni az újnak.
Az Ikrek-újholdban szembenézhetünk önmagunkkal, azzal az énünkkel, aki megrekedt, aki valamilyen területen eddig nem tudott továbblépni, aki valaki másnak az életét éli. Az elfelejtetett gyermekkel, az elhagyott szeretővel, a munkahellyel, ahonnan kirúgtak.
Itt az idő elkezdeni a saját életedet élni, az igazit, a szíved szerintit. Itt az idő újragondolni. Itt az idő megkérdőjelezni minden eddigit.
 
Az Ikrek a tavasz lebontása, az eddigi élet lebontása és az új újraélesztése, nagyon de nagyon máshogyan. A múltat magad mögött hagyhatod, most végérvényesen be tudod zárni magad mögött az eddig biztonságosnak hitt világot. Mély rögzültségektől, igaznak hitt családi karmától lehet most megszabadulni, a hátunk mögött hagyni mindazt, amiről lehet, hogy most a napokban derült ki számodra világosan, hogy valójában mind csak légvárak voltak. Nincs mögöttük semmi.
Te bebeszélted őket magadnak? Miért hitted ezeket valóságosnak? Védeni akartad magadat?
Azt hitted, biztonságot nyújtanak, ezért kapaszkodtál beléjük, pedig már rég nincsenek ott alattad, hogy megtartsanak.
Itt az idő felnőni.
Ne legyünk önmagunk ellensége, ne hátráltassuk magunkat azzal, hogy nem merünk belebújni a saját cipőnkbe. Sokkal jobb lesz, mint azt valaha elmertük volna gondolni, csak húzzuk fel a lábunkra azt a cipőt.
Az Ikrek-újhold összeköti a földet és az eget bennünk, a racionális és az érzelmi lényt egyesíti és segít tisztán látni.
Vigyázz, mert nagyon begyorsulhatnak a dolgok, a józanság azért fontos. Csak semmi felszabadítónak tűnő hirtelenkedés.
Engedd megnyilvánulni az életedben az igazságokat.
Légzésfigyelés, éberséggyakorlat, meditáció – ezek vezetnek most leginkább önmagad felé.
 
Namaste
Brávácz Alexandra